Etter tre års drift på Dombås hadde Poul Pedersen i Dombås antirust behov for å utvide virksomheten. Første august flyttet han inn i nye lokaler i Jora industrifelt, og ansatte samtidig en ny arbeidstaker. Frem til da har det kun vært Poul selv som har jobbet i verkstedet, men han har hatt hjelp på kontoret. Nå vurderer han fortløpende behover for å utvide arbeidsstokken med ytterligere en person.

Kundekretsen øker

- Det er viktig å ta seg tid til å vokse sakte, så en ikke plutselig går på en smell, mener Pedersen,men legger til at det blir en del sene kvelder på verkstedet nå, så hvis økningen fortsetter må han ansette flere. Det er tre år siden han startet opp bedriften, som frem til nå har holdt til sør i Dombås sentrum. - I begynnelsen var det avgjørende å ha beliggenhet langs E6, for å bli lagt merke til, men de lokalene hadde ikke rom for å utvide bedriften, og nå som vi har vokst, og har en stabilt økende kundekrets er det egentlig ideellt å holde til her oppe, som det er god plass både inne og ute, forteller Pedersen.

Fornøyd med nytt lokale

De nye lokalene har rom for tre løftebukker, istedet for en, og har i tillegg et eget rom der de kan rengjøre og polere biler. - Det blir nokså mye støv og olje når man går i gang med understellsbehandling av en bil, så det er klart en fordel å ha et annet rom til poleringen. Det er likevel antirustbehandling av biler bedriften baserer seg på, og det er i følge Poul et økende marked.

Salt og kalsium farlig

Han kommer selv fra vestkysten av Danmark, der han påstår det er en selvfølge å rustbehandle bilen sin jevnlig. Det tørre klimaet i Gudbrandsdalen gjør at det er vesentlig mindre synlig rust på biler, men det er de usynlige skadene Pedersen er mest opptatt av. - Veger saltes i økende grad, og ikke minst kalsium som strøs på gusveger er veldig ødeleggende for bilens understell, sier han,og mener mange ikke tenker over verdien av å investere i en skikkelig understellsbehandling. - På sikt er det økonomisk lønnsomt. Jeg har faktsisk vært borti at folk har solgt biler for mer enn de kjøpte dem for, sier han. Dessuten er det viktig for sikkerhet. Ved en eventuell krasj, vil en rusten bil gi forterre etter og bli klemt sammen.

Mer landbruksutstyr

En stor fordel med de nye lokalene er at de nå har kapasitet til å ta inn traktorer. - Det er mye dyrt og fint landbruksutstyr her oppe, og mange er flinke til å ta vare på det, det er en økende kundegruppe, sier Poul.Ellers har han kunder hvert fall fra Lillehammer til Oppdal, noe han først og fremst mener skyldes at eksisterende kunder fremsnakker bedriften.