Før årets løp kan du gjette tiden til Jon. I samarbeid med Lesja Sykkelklubb og Lesja ski- og barmarksgruppe, arrangørene av Tussheim Upp, gjennomfører Vigga en uhøytidelig konkurranse i forbindelse med årets Tussheim Upp fra Lesja sentrum. Løpet arrangeres for sjette år på rad og går av stabelen lørdag 6. september.

Gjett tiden til Jon nederst i artikkelen!

Presser seg selv

Vi møter Jon to uker før løpsdagen, og han kan fortelle at han satser mye på dagsformen og godt føre.

– Treningene jeg har hatt i år, kan jeg nok telle på én hånd. Spørs om jeg må ta en innspurt nå fremover, sier Jon lattermildt.

I 2012 løp han på tiden 36,10 minutter. I fjor løp han nesten ett minutt raskere, på tiden 35,41. Første året løp han på over 41 minutter. Eller, løper er kanskje en liten overdrivelse.

– Jeg jogger opp forbi Vasshaugbakken, for der er det en del publikum. Så går jeg raskt, og jogger siste del på toppen, forklarer han.

– Tiden din er jo likevel bra, du må vel ha grei grunnform?

– Den generelle formen min er ikke så god, men jeg presser meg selv det jeg klarer på Tussheim-løpet. Jeg disponerer litt da, slik at jeg tar ut siste rest på slutten, forteller han.

Ikke konkurranseinnstinkt

Til tross for kraftanstrengelsene er det ikke konkurranseinnstinktet til Jon som driver ham opp bakkene hvert år.

– Nei, konkurranseinnstinktet er lavt, men det er noe med å få det startnummeret på seg. Det er den ene gangen i året. Jeg konkurrerer mot meg selv, ikke mot andre. Det er få som havner bak meg på resultatlista, ler han.

Sønnen Bendik (12) kom først til topps av alle i 2012 og tok en andreplass i fjor.

– Er det en intern konkurranse mellom deg og Bendik?

– Hehe, jeg tror ikke han ser på meg som en konkurrent. Han har et større konkurranseinnstinkt enn meg, og er nok mest opptatt av å slå andre i løpet, sier Jon.

Nye sko

På høsten i fjor trente Jon en del intervalltreninger med en gjeng andre karer på Lesja. Han bruker ikke å gå løypa til Tussheim når han trener alene, da blir det heller noen turer hjemme i Kjøremsgrenda.

– Under løpet går det på hukommelse fra fjoråret, forklarer han.

Før selve løpet er det tullprat og oppvarming for å sette stemningen. Det er også noen nerver i spenn før start, og i år stilles det med splitter nye terrengjoggesko.

– Jeg har gått dem inn, og det er godt grep på dem, lover Jon.

Har bestilt go'vær

Bjørn Atle Brendjord i arrangørkomiteen ser frem til årets arrangement.

– Det blir samme opplegg som tidligere, bare at i år er det kortere starttillegg på juniorene, sier Bjørn Atle.

Tidligere har det vært ett minutts forsprang for hvert år til ungdommen fyller 18 år, derfor er det mye ungdom som topper resultatlistene. I år blir det utdelt 45 sekunder per år.

– I år blir det mer «close race» og forhåpentligvis artigere for alle, sier han.

Bjørn Atle håper på stor deltagelse, og har bestilt godt vær til helga.

– Vi håper det blir litt tørrere i løypa, det er nokså bløtt der nå, sier han til Vigga to uker før motbakkeløpet.

Løypa er 3,6 kilometer lang som tidligere, og stigningen er på 460 høydemeter.

Hvilken tid tror du Jon Sneve løper inn på i år? Fyll ut skjemaet under, og du kan vinne ti skrapelodd og en Tusshem Upp t-skjorte!

Det er ikke mulig å sende inn forslag lenger.

Vi trekker en vinner etter at løypetidene er kjent. Den som kommer nærmest, eller treffer nøyaktig, vinner. Vinneren vil bli kontaktet. Du kan kun gjette én gang.

Siste frist for å delta i konkurransen er fredag 5. september klokken 12.00.