Link Bingos filial på Otta har måttet stenge dørene på grunn av nye regler fra Kulturdepartementet. Dette fører til et voldsomt inntektstap for lokale lag og foreninger.

I oktober i fjor fastsatte Kulturdepartementet nye regler for bingodrift, som sier at bingoen må ha en omsetning på to millioner kroner for å få tillatelse til databingoterminaler, såkalte sidespill. Alle som viser til over to millioner kroner i omsetning får tillatelse til 30 sidespill. Otta Bingo, hvor Link Bingo AS er entreprenør, har per i dag en omsetning på rundt halvparten, det vil si en million kroner. Link Bingo AS har påklaget vedtaket, og venter på at klagen skal bli behandlet i februar. De mener det er helt feil å kreve samme omsetning på et lite sted som i en stor by, og har full støtte fra de seks foreningene som får inntekter fra bingoen.

- Vedtaket er uforståelig. Man har i dag forskjellige takster på mange ting i forhold til by og land, som for eksempel arbeidsgiveravgift, sier Terje Berge i Link Bingo AS.

Les mer i papirutgaven av VIGGA.