Steinar Tolf Jacobsen, som vikarierer i stilling som næringskonsulent i Dovre, har benyttet deler av våren til å få lagt inn ulike turer og opplevelser i en database på nettet, som skal være lett tilgjengelig for publikum, og arbeidet fortsetter fremover.

Et behov

Jacobsen sier det har vært et behov for å fremskaffe en slik plattform for å samle turer i Dovre.

– Det finnes noe informasjon spredt på gamle hjemmesider, samt i brosjyrer, men ønsket var å få samlet denne informasjonen og få lagt det over på en moderne plattform, sier han.

Det finnes en rekke slike plattformer, og valget falt på ut.no, som driftes av Den norske turistforening.

– Andre apper koster ganske mye, så vi synes dette var den beste løsningen, sier Jacobsen.

Både turer og opplevelser

Dermed blir turene tilgjengelige både for lokalbefolkningen og tilreisende. Her finnes både turer og opplevelser, som bygningshistorisk park, kano-, sykkel- og vandreturer.

– I tillegg forsøker jeg å få lagt inn framsnakking av bedrifter og aktører i forbindelse med de aktuelle turene og opplevelsene, forteller Jacobsen.

Per i dag ligger det inne 24 både korte og lange turer, under gruppen Dovre kommune. Jacobsen har benyttet en del turer som allerede var ferdig sporet med gps, og kommunen samarbeider med Dovre historielag og Dombås idrettslag.

– Vi planlegger også å få sporet flere nye turer, sier næringskonsulenten, som selv har tatt jobben med å legge dem inn på nettstedet.

Fortsetter prosjektet

Planen videre er å få lagt ut enda flere turer, samt markedsføre turene i større grad.

– Jeg har ytterligere åtte turer liggende klare for publisering, og vil passere 30 turer før jeg tar ferie. Etter ferien vil jeg fortsette videre med å få lagt ut enda flere turer. Vi ønsker også å få laget kart og publikasjoner som kan ligge ute hos en del reiselivsbedrifter, sier Jacobsen, som gjerne hører fra folk som går og sporer turer.

– Det er i tiden at man enkelt kan finne turer på en app og kunne gå etter gps om man vil, slår han fast.

Turen til Kristofferholo er blant turene som man nå kan finne på ut.no. Det er Dovre historielag som har ryddet stien og Lesja og Dovre Vekst har laget skiltene.