Frivillighet Norge skal dele ut den nasjonale Frivillighetsprisen og 50.000 kroner til noen som har utmerket seg med sin frivillige innsats.

– Frivillighet Norge vil gi frivilligheten et ansikt når vi hvert år deler ut den nasjonale Frivillighetsprisen. Vi vil løfte fram noen av frivillighetens flotte hverdagshelter som skaper aktiviteter og fellesskap over hele landet, uten å spørre om anerkjennelse eller belønning. Uten dem stopper Norge, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen

I tillegg til Frivillighetsprisen deles det også ut en pris til Årets nykommer i frivilligheten: en frivillig som har blitt engasjert de siste årene og som kan inspirere andre til å delta. ­

Fakta om Frivillighetsprisene

Frivillighetsprisen deles ut til en initiativrik person, lokal forening eller gruppe som har gjort en bemerkelsesverdig innsats for samfunnet rundt seg, og velges blant nominasjoner fra befolkningen. Vinneren mottar 50.000 kr fra Norsk Tipping til et ideelt formål.

Årets nykommer i frivilligheten deles ut til en person som nylig har begynt med frivillighet, og som kan inspirere andre til å bli frivillige. Årets nykommer nomineres av organisasjonen, lag eller foreningen vedkommende er engasjert i.

Fristen for å sende inn nominasjoner er 10. september. Prisene deles ut på Frivillighetens dag 5. desember 2023.