- Dersom det er noen nå som sitter og tenker at de egentlig burde bidratt, så ta kontakt, sier Kjersti. Hun har de siste ukene tatt mange telefoner til sine sambygdinger for å be om hjelp, og hun forteller at responsen fra mange er at- Ja, det vil jeg, jeg hadde nå egentlig tenkt å ringe deg.

Snart i mål

Det er bare at det hjelper så lite at folk sitter hjemme og tenker på det, ler Kjersti, som nå mangler cirka 40 av totalt 1500 vakter. - Det er ikke så mye, men fortsatt nok til at det blir en ekstra belastning for noen, som eventuelt må dekke dobbelt, sier hun. For de har ingen "plan B". Får de ikke fyllt opp vaktene, må det bare gå sin gang.

Folk er positive

Men Kjersti er optimistisk. For bare få uker siden manglet de vesentlig flere, men etter å ha purret litt, og lagt ut meldinger på Facebook har mange tatt kontakt, og meldt seg til tjeneste. - Det setter jeg utrolig stor pris på! Jeg begynner å gå litt tom for folk jeg kan ringe, så det er veldig fint når folk tar initiativ selv, sier hun,og legger til at terskelen for å stille opp som vakt, er lav. Du trenger ingen spesiell kompetanse, alt sånt tar arrangøren seg av.

Alle kan stille

Det som mangler er vakter i kiosk, på parkering og i leiren. Ja, også ryddevakter til festen med Vassendgutane.- Kanskje noen ønsker seg en gratis konsert, lokker Kjersti. Ellers vil vaktene få t-skjorter og matbonger, og bli invitert til et eget arrangement for frivillige helga etter stevnet.

Ta kontakt!

Ta kontakt med Kjersti Caroline Åvangen Flittie, Ole Traasdahl (leir), Ståle Aaheim (parkering) eller Olaug Enstad (salg) dersom du kunne tenke deg å avse noen timer i sosialt og trivelig lag for å bidra til nok et vellykket landsskytterstevne på Lesja.