Forrige uke samlet skolene og barnehagene i Dovre seg til storforeldremøte om barn og trafikksikkerhet, et tema som aldri kan bli satt fokus på for ofte. Både foreldre og ansatte var til stede for å høre på Ivar Ringen fra Trygg Trafikk.

Trafikksikkerhet for barn er like viktig uansett hvor gamle barna er. Når de er små går det på å sikre dem best mulig i bilen. Når de blir større er det viktig at de voksne er gode forbilder i bilen, ved for eksempel å bruke sikkerhetsbelte, og når de når ungdomsalder går det på å forberede dem på å ta sertifikatet på enten moped eller bil.

Dessverre er det mange som tenker at dette ikke er så farlig dersom de ikke skal kjøre så langt. Hvorfor stresse med å flytte barnestolen fra en bil til en annen når man bare skal til barnehagen som ligger like ved, tenker mange ofte. Og er det så farlig om man tar på sikkerhetsbeltet den korte avstanden til skolen, tenker andre.

Sikkerhet måles ikke i antall kilometer. Ulykker kan skje like fort på korte som på lange avstander. Og fokuset på trafikksikkerhet er like viktig uansett hvor gammel man er. Denne uken fikk vi et godt eksempel på trafikksikkerhetstiltak i forhold til ferske sjåfører. I Møre og Romsdal stilte politiet opp med eskorte til russetreffet på Lillehammer. Russebilene ville kjøre i kolonne til landstreffet, og for å sørge for sikkerheten til både de ferske russebilsjåførene og de andre trafikantene langs veien, kjørte politiet fremst i kolonnen med blålys hele veien til Lillehammer.