Det er to måneder igjen til årets kommunevalg. Det betyr to måneder igjen for politikerne til å intensivere valgkampen, og to måneder igjen for velgerne til å ta et standpunkt.

Å være velger er imidlertid ikke alltid like lett. Politikerne mener mye om mangt, ofte pakket inn i tungt politikerspråk, og ofte brukes like mye tid på å slenge dritt om andre parti som på å fremme egne saker. I denne og de fem neste utgavene av Vigga har vi satt i gang en politikerduell mellom kandidatene på andreplass på listene i Sel, Dovre og Lesja. Her må de svare på ti konkrete spørsmål hver, og forhåpentligvis kan dette gi leserne en litt bedre innsikt i våre lokale partis kampsaker og meninger i forkant av valget.

Dette mener vi er viktig, for når forvirrede velgere ikke vet hva de skal stemme i vrimmelen av lovnader, påstander og annet valgflesk, fører det gjerne til at de heller velger å sitte i sofaen på valgdagen. Det er lett å sitte hjemme å kritisere politikere, vedtak og mangel på vedtak, men den retten forsvinner dersom man ikke bruker stemmeretten. Den er folkets mulighet til å påvirke, og må derfor brukes den 12. september.