– Jeg gikk under bommen etter at mannen min hadde passert i bil, og jeg tenkte ikke over at bommen ikke registrerer personer. Jeg vil oppfordre andre til å være mer oppmerksomme enn det jeg var, sier Kirsten.

Kirsten og samboeren Thor Ulheim fra Dovre skulle spise middag i Vågå, men spisestedet de var tenkt å spise på, oppfattet de som stengt.

Uoppmerksom

De bestemte seg for å kjøre tilbake og heller innta søndagsmiddagen på Dombås.

– Da vi kom til bommen på Vågå-sida, ville den ikke ta bankkortene våre. Etter hvert kom det en lokal mann som hadde frikort. Han fikk heller ikke kortene våre til å fungere, forteller Kirsten.

De fikk tilbud fra mannen om å kjøre gjennom på frikortet hans. Kirsten roser mannen for at han var så behjelpelig og hyggelig. Etter at Thor hadde kjørt gjennom bommen, tilbød Kirsten mannen 50 kroner for at de fikk kjøre gjennom på frikortet hans.

– Jeg sa adjø til mannen, og da jeg gikk mot bilen, slo bommen ned på meg. Jeg falt om og slo meg både i hodet, på nesen og i skulderen, forklarer Kirsten.

Ødelagt søndagstur

Mannen fikk hjulpet Kirsten opp igjen, og Thor kom også til unnsetning da han skjønte at noe hadde skjedd.

– Vi dro tilbake til Dombås, men det ble dårlig med middag. Jeg hadde vondt i hodet og ville hjem og legge meg. Søndagsturen ble ødelagt, selv om det var en fin tur med flott utsikt, sier Kirsten.

Hun trodde først at nesen kunne være brukket, men hun har ikke oppsøkt lege etter hendelsen.

– Jeg var uoppmerksom og håper andre kan lære av uhellet mitt, sier hun.

Magnetsystem

Ivar Myrum, servicearbeider på avdelingen for vann og avløp i Vågå, forteller at de ikke har fått noen meldinger om teknisk feil på bommen, selv om kortbetalingen ikke fungerte for Kirsten og Thor.

– Det kan skje at kortbetalingen ikke fungerer,. Den går via trådløst nettverk, forklarer Myrum, som ikke har fått beskjed om tekniske problemer den siste uken.

Bommen går opp og ned ved hjelp av et magnetsystem under bakken. Magnetene hever bommen når betalingen er utført, og de registrerer metall, for eksempel fra kjøretøy, på flater som tilsvarer fire hjul.

– Motorsykler er for små for magnetsystemet, så de må kjøre rundt. Det har vært tilfeller hvor bommen har gått ned på motorsykler og personbiler, men da har personbilene forsøkt og kjørt to samtidig, forklarer Myrum, som synes hendelsen til Kirsten var et beklagelig uhell.