Kongsvold Fjeldstue er kåret til beste spisested langs veiene i Midt-Norge. Nå kan Ellen og Knut Nyhus vinne også den nasjonale kåringen.

Ganefart kårer Norges beste spisested langs veien, og er et samarbeid mellom Landbruks- og matdepartementet, Norges Bygdekvinnelag og Innovasjon Norge.

Kongsvold Fjeldstue gikk av med seieren blant 33 spisesteder i Midt-Norge og skal nå konkurrere mot de andre sju regionvinnerne. I potten ligger 50.000 kroner. Tidligere lærling og nåværende kokk Daniel Aundal fikk ifølge Adresseavisen æren av å ta imot prisen sammen med ekteparet Nyhus.

I juryens begrunnelse heter det: «Stedet serverer utsøkte retter basert på regionens beste råvarer og krydder. Retter med navn som reinsdyrfilet, Snøhetta og rabarbrasippe med fjellvann overrasker smakssansene. Kongsvold Fjeldstue byr sine gjester på det beste fra fjellregionen og gir de en unik kultur- og matopplevelse».

Fjellstua på Dovrefjell har i 13 år blitt drevet av ekteparet Knut og Ellen Nyhus, og de har satset bevisst på et høy kvalitet på maten som serveres, men også på stort innslag av lokale råvarer. Blant annet med innslag av moskuskjøtt og lokal fjellørret som vert Knut Nyhus selv fisker.