Ikke mange møtte opp fra Lesja og Dovre, men de få som gjorde det, var ivrige skihoppere, og noen av dem gjorde sitt første skihopp denne dagen.

- Det var kjempeartig. Dette skal jeg gjøre mer, sa Martinius Nyløkken fra Dombås, da han hoppet på ski for første gang.

- Det var veldig artig, men jeg har hoppet litt på skolen også, sa Erland Holseth Rykhus fra Ulekleiv.

Gøy å hoppe

Håvard Rønningen fra Lesjaverk er bare åtte år gammel, og han har allerede hoppet mange skihopp. I turkis hoppdress satte han uredd utfor hoppkanten, tok sats, og var godt fornøyd med landingen.

- Det er så gøy å hoppe, så det er derfor jeg driver med det, sa han stolt etter hoppet.

– Kanskje vi får se deg hoppe i Holmenkollen om noen år?

- Det vet jeg ikke, men det hadde sikkert vært artig, sa han beskjedent.

- Beste hoppanlegget

Det var Sør-Fron IL som hadde hoppsamling denne helgen, der foreldre og glade hoppere var samlet til sosialt og artig hopparrangement, i både Klokkerhaugen og Jøndalsbakken.

- Vi har det veldig koselig på slike hoppsamlinger. Det er viktig å kunne prøve å rekruttere flere hoppere, og derfor har vi denne hoppskolen. Hoppanleggene i Dovre er jo av de beste i hele Gudbrandsdalen, og derfor skulle vi ønsket at flere fra Dovre og Lesja også hadde vært interessert i skihopping, sier ildsjelen for hoppsporten, Torfinn Scheie. I tillegg er Dovre og Lesja så heldige å ha hoppentusiasten, Knut Sørlien som står på for hoppsporten også.

- Dette blir en livsstil, og vi som virkelig er glad i denne sporten. Og vi som ønsker å få frem ungene til å bli ivrige skihoppere, bruker gjerne åtte dager i uken på dette. I Sør-Fron har vi mange ivrige foreldre, sier Scheie og ler.

Viktig med rekruttering

Leder i Oppland skikrets hopp, Grethe Laeskogen fra Kapp, men er oppvokst på Otta, var også på plass på Dovre denne helgen. Hun har to ivrige sønner som hopper på ski.

- Her er det to kjempeflotte hoppbakker. Vi får ingen innen hoppsporten i Norge, hvis vi ikke begynner med rekrutteringen tidlig. Dette blir en livsstil og vi har det sosialt og artig, både store og de små, sa hun.

Petter Brenden fra Sør-Fron IL i heftig svev i Klokkerhaugen på Dovre. Foto: Lokalavisa Vigga
Foto: Lokalavisa Vigga
Paal Nyhus fra Sør-Fron IL tar sats på hoppkanten Foto: Lokalavisa Vigga
Staale Nyhus, pappaen til Sivert og Paal viser sine ferdigheter i hoppbakken. Foto: Lokalavisa Vigga
Glad gjeng på hoppskole i Klokkerhaugen på Dovre. Bak står hoppentusiast Torfinn Scheie fra Sør-Fron. Bak f.v.: Silje Killi Grønhaug, Paal Nyhus, Sander Dalsegghagen, Petter Brenden og Tord Scheie. Foran f.v. Mathilde Nyløkken, Lisa Scheie, Emil Brenden, Martinius Nyløkken, Julian Isak Bjørkhaug, Sivert Nyhus, Vemund Killi Grønhaug og Håvard Rønningen. Foto: Lokalavisa Vigga
Torfinn Scheie fra Sør-Fron IL lærer de små håpefulle skihopperne hvordan de skal sitte når de kjører utfor hoppkanten. Med ryggen mot i grønn dress, Lars Martin Møller fra Lesja, Vemund Killi Grønhaug fra Valdres, Martinius Nyløkken fra Dombås og Erland Holseth Rykhus fra Dovre, var ivrige hoppere på hoppskolen i Klokkerhaugen. Foto: Lokalavisa Vigga
Foto: Lokalavisa Vigga
Lars Martin Møller fra Lesja i sitt første skihopp. Foto: Lokalavisa Vigga
Foto: Lokalavisa Vigga
Torfinn Scheie fra Sør-Fron og leder i Oppland skikrets hopp, Grethe Laeskogen fra Kapp synes det er viktig å rekruttere flere hoppere i Lesja og Dovre, ettersom at Klokkerhaugen og Jøndalsbakken er to av de beste hoppbakkene i Oppland. Foto: Lokalavisa Vigga
: Erland Holseth Rykhus fra Dovre hopper litt på skolen også, men hoppskole var artig syntes han Foto: Lokalavisa Vigga
Håvard Rønningen fra Lesjaverk er en ivrig skihopper, og har allerede tatt mange skihopp. Foto: Lokalavisa Vigga
Martinius Nyløkken i sitt første svev i Klokkerhaugen Foto: Lokalavisa Vigga
Håvard Rønningen fra Lesjaverk er en ivrig skihopper, og har allerede tatt mange skihopp. Foto: Lokalavisa Vigga
Foto: Lokalavisa Vigga