Det var nyvalgte ordfører Mariann Skottes siste ord til sitt kommunestyre på sitt første kommunestyremøte som ordfører i Lesja.

- Dere er alle et speilbilde av det innbyggerne har sagt, og dere har all grunn til å være stolte. Vi er her for å forvalte innbyggernes ønsker på en best mulig måte. Vi er avhengige av å ha gjensidig respekt. Som ordfører vil jeg ha innbyggernes behov i fokus. Pågangsmot og engasjement skal ta Lesja videre, sa Skotte til sine medvalgte.

Hevet hode

Torsdag ble hun historisk. Skotte er den første kvinnelige ordføreren i Lesja. Hun overtok etter Steinar Tronhus, som også er historisk som første arbeiderpartiordfører i kommunen.

- Du har viet 24 år av livet ditt til politikken. Jeg vet at politikken vil være en del av livet ditt framover også, og jeg vet du har hatt både tunge og gode stunder som ordfører. Du er en ærlig person med ærlige hensikter. Jeg vet du fortsatt vil hjelpe meg når jeg spør, slik er du som medmenneske. Du kan gå med hevet hode, det er mange har satt pris på deg, sa Skotte, som også kunne overbringe hilsen fra hele ordførerkollegiet i Nord- Gudbrandsdalen.

- Dette er en fantastisk jobb, jeg er sikker på at du vil lykkes, sa Tronhus til sin etterfølger.

Nytt om navn

Skotte ble valgt inn til stående applaus fra det nye kommunestyret. Hun ble valgt med tre stemmer, Høyre lanserte Hanne Alstrup Velure som motkandidat. Ordførervalget var også den eneste saken som ikke var enstemmig på dette møtet. Ellers gikk alle valg som planlagt. Ronald Kikut (Sp) ble satt inn som varaordfører. Han sitter i formannskapet sammen med ordfører Skotte, Hanne Alstrup Velure fra Høyre og Liv Klara Enstad og Jann Erik Dalum fra Arbeiderpartiet. Marita Lindbom (Ap) blir leder i forvaltningsstyret, der hun får med seg partifelle Stian Lotten, Kjell Jon Nyløkken fra Høyre og Kari Selsjord og Einar Utgaard fra Senterpartiet. Livsløpsstyret får Bjørn Magnus Tordhol (Sp) som leder. Fra sitt parti har han med seg Christin Munkebye Aarnes. Arbeiderpartiet har representantene Gry Sletta og Anne Matre, Aslak Enstad er Høyres representant. Bengt Flagestad (H) blir leder av kontrollutvalget, med Ann-Kathrin Storhaug von Rappe som nestleder. Jann Erik Dalum (Ap) leder fjellstyret. Marit Tolstad (Sp) er nestleder, i tillegg er Per Holseth (Ap), Hanne Alstrup Velure (H) og Einar Utgaard (Sp) med.