Dombås A-lag kunne by på skikkelig festfotball da de spilte sin siste kamp i vårsesongen på Haugasand stadion lørdag. Vinstra måtte reise hjem med hele ni baklengsmål.

Det var lite som minnet om at Dombås har et helt ferskt A-lag denne sesongen da de kjørte over Vinstra på hjemmebane i helgen. Flott samspill og fullt trøkk fra gutta gjennom hele kampen gjorde at dommeren kunne notere på blokka at Dombås slo Vinstra 9-0.

Brente straffe

Et kvarter ut i første omgang puttet Øystein Groven det første målet til hjemmelaget, og bare noen minutter senere hadde Dombås to måls ledelse over Vinstra, også dette målet stod Øystein for. En hands i forsvaret til Dombås førte til straffe for Vinstra. Bortelaget fikk mulighet til å redusere, men sendte straffesparket rett i tverrliggeren. Vinstra fikk egentlig aldri noen flere reelle målsjanser. Til pause var stillingen 2-0, før målfesten for alvor startet når dommeren blåste i gang andre omgang.

Målfest

Allerede tre minutter inn i andre omgang hadde Dombås øket ledelsen til 4-0, og mange av Dombås-gutta meldte seg på scoringslista.  Aslak Brækken stod for to scoringer, den ene på et nydelig langskudd fra 25 meter. Jørn Brekken nettet to ganger og Øystein Groven dunket inn sitt tredje mål. Unggutten Joachim Pedersen spiller på G-16, men debuterte på A-laget denne kampen. Også han stod for en strålende scoring og sendte Dombås opp i en ledelse på 8-0. Amund Bjølverud var sistemann på ballen før den havnet bak keeperen for Vinstra, og avsluttet målfesten som endte på 9-0.

Gode takter

- Dette var virkelig moro, og ærlig fortjent, sier trener Kjetil Fiva Evensen.

- Gutta jobber godt, og står på for å få avgjort kampen. I pausa bestemte vi oss for å avgjøre dette tidlig og la ungguttene få prøve seg mest mulig. Seniorspillerne tar godt vare på ungguttene både på og utenfor banen, og vi framstår som et solid og komplett lag. Ungguttene er veldig viktige for laget vårt, og også rutinen og arbeidskapasiten til seniorene våre er gull verd. Arbeidsmauren Andreas Holum gjør en fantastisk kamp og legger ned mange meter på midtbanen, forteller treneren.

- Støtten fra publikum og miljøet rundt oss er veldig viktig, og bidrar sterkt til prestasjonene. Vi håper vi ga publikum en god opplevelse, og at mange følger oss i høstsesongen også.

Foreløpig tredjeplass

Og høstsesongen blir spennende. Åttende august er de i gang, med hjemmekamp på Haugasand mot Kvam.

- Per nå ligger vi på tredjeplass på tabellen. Øyer har vunnet alle kampene i vårsesongen, og leder klart. På andreplass ligger Kvam, men det er ikke umulig å gå forbi dem i høst, sier Kjetil engasjert.

På de siste fem kampene har Dombås full pott og 15 poeng. Med uavgjortkampen mot Vingrom tidligere i år, har Dombås 16 poeng etter endt vårsesong.