Dovre/Dombås sitt G-14-lag i fotball har gjort stor suksess med fotballcuper de har arrangert på Dombås. Nå planlegger de enda en cup, som avslutning på fotballsesongen.

Turneringen har fått navnet Supercupen, og skal spilles ute første helgen i oktober. Dette blir den tredje fotballcupen laget arrangerer, og trener Kenneth Dalum forteller at de planlegger å gjøre alle de tre turneringene til faste innslag hvert år.

- Denne cupen blir en avslutning på fotballsesongen. De to andre vi har hatt er en inneturnering for bedrifter, og en uteturnering i sommer. Vi satser på å kjøre alle tre fast hvert år. Så lenge det ikke kommer snø den første helgen i oktober, tror jeg dette blir veldig bra, sier Dalum.

Alle med

Supercupen er for absolutt alle, uansett alder og ferdigheter. Det spilles på femmerbanestørrelse med sjuermål.

- Til forskjell fra uteturneringen i sommer, må alle lag nå starte med begge kjønn representert i startfemmeren. Det var det mange som ønsket etter i sommer, hvor mange kommer for å se mennene spille, mens det var færre som kom for å se damene, forteller han.

Og som de aller største fotballturneringene, skal også Supercupen ha et åpningsshow.

- Vi jobber med et show hvor tanken er å invitere barnehagen på Dombås til å spille åpningskampen. I tillegg håper vi å få ordføreren til å komme og åpne turneringen, sier den initiativrike treneren.

Samarbeider

Til nå har Dovre/Dombås G-14 arrangert turneringene alene, men denne gangen inngår de samarbeid med fotballgruppen i Dombås idrettslag.

- Vi har mange gode foreldre som hele tiden har vært til stor hjelp. Nå har vi vært i kontakt med fotballgruppen, som ønsket å være med å arrangere. Da står vi sammen om utgiftene, samtidig som de sponser oss med noen deltakelser på turneringer og utstyr, forteller han.

Dalum håper mange vil delta også på denne turneringen, og presiserer at man ikke trenger å være med i organisert idrett til daglig for å være med.

- Vi har så mange flotte idrettsfolk i bygda, som vi ønsker å få fram, og vil ønsker å gi dem som vanligvis ikke er med i den organiserte idretten en sjanse til å få være med, sier han.