Turen starter på Lillehammer, og turmålet er barndomshjemmet til Geir Arne, Dovre. Fremkomstmiddelet er en langrennskjelke.

– Planen er å avslutte på Hjerkinn, og se Snøhetta. Da knytter jeg linjer mellom stedene, samtidig som jeg markerer Grunnlovsjubileumet, forteller han.

På den ni dager lange ekspedisjonen er kjernefølget fire personer. Hvem som er med på reisefølget vil variere, men forsvarsveteranen Jan W. Steen blir med på hele turen. Steen er norsk krigsveteran, som grunnet post traumatisk stressyndrom ble ufør i 2010.

Veteraner

Også forsvarsveteranen Kjetil Bragstad skal være med på deler av turen. Geir Arne ser for seg at veteranene er personer han vil jobbe mer med på sikt. Bragstad ble skadet i Afghanistan, og har protese på ene beinet.

– Turen blir en markering av friluftslivet, og vise gleden med tur og styrken av å gjøre noe sammen med andre. Jeg vil også vise at det finnes ressurser i mange flere personer enn de vi utnytter. Derfor har jeg også fått med meg forsvarsveteraner som også vil bidra med sin kompetanse for å få turen i havn, sier Geir Arne.

Turtempo

Turplanene er noe grove enda, men det meste er på plass. Den største utfordringen tror Geir Arne blir mellom Høvringen og Dovrefjell, der det ikke er skuterspor å følge. Treningen til turen har vært så som så, men han tror det skal gå greit.

– Grunnformen er der, og vi holder nok turtempo. Jeg har hatt en del turer i nærområdet, og alle er i rimelig grei form, mener Geir Arne.