Snowboarder Emil Andre Ulsletten fra Dombås er igjen på plass i Bejing for å delta i Air & Style. Han vant denne konkurransen i 2014. Vigga snakket med han fredag, rett etter at han kjørte en kvalifisering som gikk over all forventning.

Fornøyd

– Jeg kvalifiserte meg til finale med tredjeplass i mitt heat. Det er jeg veldig fornøyd med. Det er godt å være tilbake der jeg burde, sa han, etter å ha gått videre til finale med 83.25 poeng.

Finalen går lørdag halv ett, og kan følges på Eurosport Player, ifølge Snowboardforbundet.

Angående Ulslettens OL-sjanser har han dette å si selv.

– Jeg har nok minimale sjanser akkurat nå, men om det går skikkelig bra her, så er det i alle fall et stort steg i riktig retning.

Utenfor landslaget

Landslagssjef Per Iver Grimsrud forteller at Emil reiser med landslaget i Kina, og også vært i Stubai med landslaget i forkant av dette.

– Emil er ikke på landslaget lenger, men på grunn av skader åpnet det seg en mulighet. Han er nestemann på lista, og har god ranking. Derfor fikk han være med til Stubai, og kjøre her i Beijing. Etter det skal han være med til Tyskland og USA på konkurranser, sier Grimsrud.

Han forteller at Ulsletten brukte tiden godt i Stubai, og har jobbet hardt for å komme tilbake.

– Det har vært veldig hyggelig å ha med Emil igjen. Det er gøy at han kommer tilbake og kjører så bra at han kvalifiserer seg til finale, sier landslagssjefen.

Marcus Kleveland deltar ikke i konkurransen i Kina, men skal kjøre konkurranse neste helg i Tyskland.