Etter revyen lørdag var vurderingen klar fra to lattermilde publikummere:

- Terningkast seks!

Vaskedamene svingte kosten

Revyen på Friheim feirer tiårsjubileum i år, og det har vært ti år på rad med trimming av magemusklene på nyåret. I den anledning gjorde de kjente og kjære vaskedamene comeback. Med driftig sving på moppen kommenterte de smått og stort av både bekreftede og ubekreftede rykter.

Bak vaskehabitten fant vi Marit Skotte og Anne Matre, som har hatt opptreden som duoen utenom revyen de årene de har hatt pause fra scenen.

– Det har vært fryktelig godt å være publikum de siste årene, men det er artigere å være med igjen, sier Marit.

– Vera se sjøl

Hun synes det er utrolig bra at revyen har klart seg i ti år, og hun tror at noe av suksessoppskriften er at nye og gamle aktører gjerne veksler på å være med fra år til år.

Magnus Torstad er også et kjent fjes for mange på revyen, og latteren sitter løst hos publikum når han entrer scenen i en av sine mange figurer. Han er med for fjerde år på rad.

– De e berre å vera se sjøl, de e fryktele enkelt. De e jælma løyle å vera me, og det hjølp på at de e så mange andre flinke skuespellare, roser Magnus.

Sentrale personer

Revygjengen roste publikum i helga, og for dem som ikke fikk tatt turen, er det tre forestillinger til før revyen er over for i år.

I sketsjene figurerte både rådmenn, økonomisjef, møring med hytte, lokale ildsjeler og ymse stereotyper. Sleivsparkene ble godt plassert med glimt i øyet og morsomme poeng.

Stasjonslivet med husflidslaget ble skildret, hvor lesjadusken ble den nye gullgruven til de flittige damene.

Grevinnen og hovmester'n

Landskytterstevnet, politikk og kommunesammenslåing var også sentrale tema, og revygjengen fikk frem mang en latterkule på Friheim.

Kvinnekroppen og himmelretningene ble nøye forklart for publikum, med vittige replikker og hårete illustrasjoner.

Avslutningsvis fikk publikum innblikk på hvordan forvaltningstyremøtet hos Sveen gikk for seg, i beste grevinnen- og hovmesteren-stil. Om revygjengen «får att» noe av dette, regner vi med at det blir godt stoff til den 11. Lesjarevyen.

Foto: Lokalavisa Vigga