Hun trekker frem forestillingen Thea Stabell skal ha på Viewpoint Snøhetta, som et høydepunkt i årets program. Bare hundre billetter er tilgjengelig, i en forestilling som har hatt stor suksess både på turne, og på Nationalteatret.

Paralleller til årets tema

- Vi kan dra paralleller fra Karen Blixens novelle til årets tema, med franske Babette som kom til Berlevåg i nord, og lager til et grandiost måltid for det pietistiske samfunnet hun havner i. Det kan også peke mot nattverdsmåltidet, og den ultimate kjærligheten som gir alt, sier Anmarkrud.

Pilegrimsdagene på Dovrefjell starter torsdag denne uka, med vandring fra Vollheim til Budsjord. Torsdag kveld er det konsert i Dovre kirke med Georg Reiss og Ulf Nilsen.

- Dette tror jeg blir en stor musikalsk opplevelse, sier Anmarkrud.

Musikerne Georg Reiss og Ulf Nilsen byr på orgel og klarinett i rumensk og jødisk tradisjon, men også fra et større musikalsk landskap.

Lokale krefter

- Vi er også veldig glade for å ha lokale krefter på plass i programmet, og lørdag blir det en forestilling som heter Himmelportar på Dovregubbens hall, forteler Anmarkrud.

Der vil Bjørn Sigurd Glorvigen og Even Luseter sy sammen himmeldimensjonen i dikterverket til Aukrust, Solberg, Skrede og Vigerust.

Søndag er det gudsstjeneste i Eysteinkyrkja, og med preken av tidligere Bjørgvin-biskop Ole Hagesæther.

- Vi gjentar også suksessen med vandregudstjeneste til Viewpoint Snøhetta, det vil skje tirsdag 16., forteller Anmarkrud.

Hun har forøvrig strikket 35 par pilegrimsvotter i år, og den eksklusive gaven er også noe gjestene som bidrar i programmet får med seg fra Dovrefjell.