Med litt nerver og masse vinnerlyst stilte Julie og Miranda til start på nordens største og kanskje beste travbane, Solvalla.

- Det var kjempemoro og spennende. Det er det største løpet jeg har kjørt, så jeg var litt nervøs på forhånd, forteller Julie.

Klistret seg i rygg

Med sommerfuglene flaksende i magen er det greit å ha med en far som kan gi gode råd før det braker løs.

- Han sa egentlig bare det samme som han pleier å si. At jeg ikke skulle være nervøs og at jeg skulle forsøke å komme fortest mulig ut. Dersom jeg ikke klarte det, skulle jeg legge meg i rygg på leder og gjøre det så godt jeg kunne, refererer Julie.

Julie og Miranda fulgte pappa Håkons anbefalinger. Da svenskeponnien Tuffs med Linus Olsson i sulkyen stakk til tet, klistret de seg i rygg, og ble liggende der gjennom løpet.

I en klasse for seg

De første 500 meterne gikk unna i et forrykende tempo. Miranda har slitt litt med galoppinnslag i det siste, og hun var en snartur innom den uønskede gangarten også under dette løpet, men den talentfulle unge kusken fra Toftemo fikk henne raskt ned i trav igjen.

Tettrioen var i en klasse for seg, og da Julie og Miranda passerte målstreken som beste norske ekvipasje på tredjeplass, var det hele fem sekunder ned til nummer fire.

- Jeg var utrolig glad da jeg kom i mål. Vi var bare hårfint bak andreplassen, men jeg var kjempefornøyd med å komme på tredjeplass, forteller Julie, som fikk med seg et helt lite arsenal av premier etter prestasjonen.

- Og så forbedret Miranda kilometertiden sin med hele fem sekunder, skyter mamma Oda inn.

Legger planer

Etter suksessen på Nordisk tenker Julie fremover og er klar for nye utfordringer.

- Vi har ikke meldt oss på noen nye løp ennå, men det er mulig vi skal en tur til Bjerke i begynnelsen av september, sier Julie.

Miranda er en A-ponni, hvilket vil si den minste kategorien under løp, og Julie drømmer om å avansere.

- Jeg kunne godt tenke meg en større ponni etter hvert, for jeg har lov til å kjøre det nå. I de større klassene er det enda tøffere konkurranse, sier den ambisiøse kusken.

Og kanskje har Julie en arvtaker til Miranda klar når den tid kommer? Hun har nemlig begynt å lære opp lillebror Iver (8) som ponnikusk.

- Han er gammel nok til å starte løp nå, men må ta lisens først, så får vi se, sier hun lurt.