Viggas nettavis har hatt en jevn økning på nett de siste årene, og her har du de mest leste sakene i 2014.

KLIKK PÅ LINKENE I ARTIKKELEN FOR Å SE SAKENE

I 2014 har dobbelt så mange personer vært innom vigga.no. Antall unike brukere som har lest saker hver dag har økt med 125 prosent i gjennomsnitt.

På toppen er det bildeserien fra 17. maifeiringen på Hjerkinn som er mest lest. Saken har blitt lest over 8000 ganger, og statistikken viser at flere saker fra nasjonaldagen har vært av stor interesse. Video fra det historiske toget, samt bilder fra lesernes 17. mai, er blant de femti mest leste sakene.

Statistikken viser at det er nyhetssaker som topper listene. Den tragiske hotellbrannen på Dovrefjell hotell i desember er av de absolutt mest leste sakene på nettsiden. Av de ulike artiklene fra brannen i desember, er fire av dem av de ti mest lest sakene i fjor. Vigga var først ute med en kort nettsak om brannen etter nødetater var på stedet, noe som førte til at serveren til nettsiden bukket under for den store trafikken. Kort tid etter var den oppe og gå igjen, men mange opplevde at nettsiden var treg.

En annen brann som var aktuell i fjor var skogbrannen i Rosten. Brannen var i Sel kommune, men siden det var så nær grense til Dovre kommune og omhandlet Viggas dekningsområde, ville vi følge hendelsen. Da brannen brøt ut var det stor røykutvikling og uoversiktelig, og personer i Rostgrend måtte evakuere huset sitt. Vigga fulgte opp utviklingen og etterslukkingen av brannen.

Et annet hotell som vakte interesse hos leserne var nyåpningen på Dombås hotell i mars. Hotellet brant i 2007, og etter en lang kamp i retten for å få utbetalt forsikringssummen, sto nybygget ferdig i 2014. Også sakene om at hotellet fikk ny direktør i januar, var mye lest. Johan Hjelmaas gjorde kort karriere på Dombås, og sa opp i oktober.

Næringslivet er alltid spennende å følge med på, og på topp av statistikken er det spesielt en opptur og en nedtur som er mye lest. Treningsstudioet som startet opp på Dombås, og Torvkroa som gikk konkurs.

Trafikk er også interessant tema for leserne, og ofte er dette korte saker med mye info. Trailerfloken på E136 som førte til at veien var stengt i over tre timer, var mye lest. Vogntoget som veltet ved Jora bru ble en nasjonal nyhet, og utrolig nok overlevde de fleste pakkene den strabasiøse turen til Ålesund.

Det er ikke hver dag en eksotisk fugl blir fanget på film på like eksotiske Dalsida på Lesja, og saken om dvergtrappen som var observert i september var en populær sak. Saken ble lest nesten 3000 ganger.

Saker som omhandler dyr er ofte populære nettsaker, dessverre er ikke alle hyggelige. Saker om moskus blir ofte mye lest på Vigga, og en av sakene som topper lista i fjor, var moskusen som ble skutt på Hageseter turisthytte i fjor høst.

The sun always shines on TV, synger Aha, og fjoråret har vært et "bra" TV-år for Lesja og Dovre. Det er tydelig at det er stas med kjente områder eller fjes på TV, og toppsaken blant tv-fjesene er om dovrejenta Marianne Østby-Deglum, som var med i produksjonen av Farmen på TV2. I høst var ansatte fra Thøring hyttefabrikk å se i Sinnasnekker´n på TVNorge, og satte opp et tilbygg til en familie på Stange.

Selv om ikke alle er på TV, er selvsagt saker om lokale personer og hendelser noe som er på topplista hos leserne. Da den nye rektoren på Dovre skule ble tilsatt, ble saken lest over 2000 ganger.

Og på tampen av året klatra stomp-showet til lærerene på Dombås skole høyt opp på lista.

Verdal´n. Dovre kan ikke tituleres som den nye Lotto-bygda, men i 2014 ble det totalt fire tippe-millionærer i Dovre, og en i Lesja.

Andre saker som omhandlet vinnere var populære i fjor. En av dem var da hesteeier Guri Amundgård og trener Mariann Glemmestad donerte premien fra Tao Eldas løp i oktober til Brystkreft-saken. Også saken om da Dovre vant korslaget i Lom var på topplista.

Navneforvirringa rundt Gråhø (2014 m.o.h.) toppet seg i fjor, da et skilt med "Mølmshø" var satt opp på toppen. Den utfløtte lesjaskogingen Lars Sæther tok saken i egne hender, og ødela skiltet med det han mente var feil navn.

En annen sak som hadde utløp i forvirring, var løsskudd-saken. Lillan Flateng var på feil tid til feil sted, og opplevde å bli besuktt da hun havnet midt i en militærøvelse.

Generelt er også saker om gode resultat av lokale sportsutøvere, enkeltsaker fra kommunestyremøter, rovdyrforvaltning, politisaker og saker om været populære.

Les mer om saker fra 2014 i neste Vigga, som kommer 8. januar.

Flere tusen pakker måtte reddes opp fra elva etter vogntoget kjørte i grøfta ved Jora bru i februar. (Foto: Maria Kampesæter Kleiven) Foto: Lokalavisa Vigga