Dombås IL er tildelt Norgescup i freeski helgen 12.-13 mars. Det blir konkurranse i Big Air, og sannsynligvis kommer store deler av norgeseliten for å delta.

Norges skiforbund drar snart på befaring til Dombås for å se på anlegget og om det må gjøres tiltak før konkurransen skal arrangeres.– Selve hoppet er godt nok og av de beste i landet, sier leder i alpin- og snowboardgruppa, Jan Lyngen.

Han har som mål å bygge det beste big air-hoppet som norgescupen så langt har sett.– Jeg er kanskje stor i kjeften nå, men vi skal lage et hopp slik som det egentlig skal se ut. Vi er trygge på at bakken holder mål. Det eneste som kan ødelegge for oss, er vindforholdene, sier han.Det blir to hopp, ett stort, og et lite for de yngste utøverne. Lyngen håper at arrangementet vil skape blest rundt miljøet i bakken, og at også de yngste utøverne vil driste seg til å delta i konkurransen.

– Vi tror dette blir en god motivasjon og et mål for dem. Vi håper også å rekruttere enda flere, og at både foreldre og andre vil bli engasjert, sier han.Han håper også at klubbens store navn, som Johanne Killi, Martin Kvatningen og Petter Ulsletten får tid til å komme og delta på hjemmebane.

– De vil sannsynligvis møte opp hvis de ikke er opptatt med landslag og andre konkurranser i utlandet, sier han.

Ulsletten satser på å vinne

Vigga har tatt kontakt med to av de beste lokale utøverne i twintip for å høre deres kommentar.

– Jeg kommer selvfølgelig, jeg skal vinne, ha ha. Det er veldig kult, det gjelder bare å få til et ordentlig hopp, sånn at det faktisk blir big air. Da blir det en ordentlig konkurranse hvor folk har mulighet til å gjøre sine beste triks. Jeg gleder meg, sier Petter Ulsletten.Johanne Killi kan dessverre ikke komme. Kalenderen for mars er allerede fulltegnet. Uka før norgescupen på Dombås er hun i Silvaplana i Sveits, og derfra er det rett til European Open i Laax.

– Det er uansett morsomt at Dombås får vist seg frem. Hadde jeg hatt tid, hadde jeg møtt opp, sier Johanne, som også var på ski på Folgefonna da Vigga kontaktet henne.

Martin Kvatningen kommer hvis han har mulighet til det, men er litt usikker på om det kolliderer med andre arrangement i utlandet.– Det er morsomt at Dombås nå kan bli mer kjent i forhold til skikjøring, sier han.