Denne uka har ambulansefagelever gjennomført livsviktig trening på Bjorli.

De har hatt undervisning i skredredning og alpine skader, og har brukt uka til både teoretisk og praktisk trening. Torsdag gjennomførte de en praktisk øvelse i Djupdalen ved Bjorli skisenter, der de øvde på å søke etter savnede personer etter skred. Bjorli skisenter, Lesja Røde Kors og ekvipasjer fra Norske Redningshunder deltok også i øvelsen. En svært nyttig uke skal vi tro Lars Thomas Abelseth, elev og en av initiativtakerne bak øvelsen.

- Vi har hatt teoretisk undervisning i hypotermi, nedkjøling og skader som er typiske for alpinanlegg. Det var viktig for oss å få med oss både Bjorli Skisenter og Lesja Røde Kors på dette. Skianlegget sitter med relativt god kompetanse, og er de som står for førsteinnsatsen. Hjelpekorpset rykker opp i høgfjellet, og vi skal ha god kompetanse når vi tar i mot pasienten, sier den blivende ambulansearbeideren.

Vil slippe

Forsvaret har hatt skredredningskurs på Bjorli samme uke, og Abelseth er glad for at de kunne benytte seg også av den erfaringen.

- Vi har hatt en fantastisk uke, sier Abelseth.

Det var 13 elever og to faglærere fra Lukas videregående skole fra Malvik i Trøndelag som deltok. Elevene er mellom 21 og 45 år, og kommer fra Møre og Romsdal og de to Trøndelagsfylkene.

Bjorli skisenters ansatte fikk også ta del i deler av øvelsen. Skipatruljen deltok på hele kurset.

- Dette var ikke ny kunnskap for oss, men vi fikk en viktig oppfrisking på et scenario vi helst vil slippe med må trene på, sier daglig leder i Bjorli skisenter, Arne Ivar Lyngen.

Det har vært skredøvelse på Bjorli denne uka. (foto:privat) Foto: Lokalavisa Vigga