NSB satser ekstra for å frakte påskereisende trygt og miljøvennlig frem til sitt reisemål. I år setter NSB opp 10600 ekstraseter.

I togene på Bergensbanen, Dovrebanen, Sørlandsbanen, Nordlandsbanen og Rørosbanen er det ekstra mange plasser for å dekke etterspørselen, og det er fortsatt plasser igjen.

Tradisjon

- Tradisjon tro stiller NSB opp med ekstra mange seter på påsketogene. De store utfartsdagene i 2014 blir Palmehelgen 11. og 12. april, men også onsdag 16. april kan bli en stor utfartsdag. Hjemfarten blir størst på 2. påskedag den 21. april, men mange velger også å reise hjem 1. påskedag, sier konserndirektør i NSB Persontog, Tom Ingulstad i en pressemelding.

Fortsatt er det ledige plasser alle dager hvis kundene er fleksible på avreisetidspunkt, men togene fylles fort opp. Hvor mange ekstraseter og ekstravogner som kjøres er basert på erfaringer fra tidligere påsketrafikk.

Flest til Bergen

De ordinære togene på Dovrebanen er forsterket med 2830 seter. Flest ekstraseter kommer på Bergensbanen med totalt 1300 ekstraplasser i påsken.

-De ordinære togene forsterkes med ekstraseter, i tillegg kjøres det ekstratog med 1750 seter på Bergensbanen, melder NSB.

Totalt er det 3050 ekstraseter på påsketogene på mellom Oslo og Bergen.