Hunden ble funnet på Dovre for noen uker siden, og ingen eier har savnet den. Den har skapt et enormt engasjement blant personer i hele landet.

- Jeg har ikke tall på hvor mange timer jeg har sittet i telefonen, men det er mange. Saken har skapt et voldsomt engasjement hos folk, sier politibetjent i Lesja og Dovre, Jørn Morten Sletta.

Omplassert lokalt

Saken har spredt seg på internett, etter at Vigga etterlyste eieren for to uker siden. Ildsjeler fra Nitro-siden på facebook, en side for savnede hunder, har til og med opprettet en egen gruppe for hunden. Og dratt i gang kronerulling for å dekke eventuell karantene til hunden.

- Mattilsynet og politiet har nå bestemt at hunden skal i karantene i 21 dager, få vaksiner og undersøkelser. Etter det, blir den omplassert til en lokal dame. Hun var tidlig ute og ville ha hunden, og her gjaldt førstemann til mølla. Og vi vet den får det bra hos henne, sier Sletta.

Karantene

Hunden skal i karantene i Skiptvedt, der har Vestberg Dyrepensjonat karantenestasjon, godkjent av Mattilsynet.

Pengene som er kommet inn gjennom kronerullingen, vet ikke politiet om blir brukt til karantenen. Personene som står bak kronerullingen diskuterer fortsatt hva de skal gjøre med pengene. De ønsker å donere dem til et veldelig formål, siden den nye eieren ønsker å betale for utgiftene selv.

Saken har vært vurdert av Mattilsynet, om hunden skulle bli omplassert eller avlivet.

- Når det er eierløse dyr med ukjente statuser, må vi vurdere hva vi skal gjøre utifra smittefare blant annet. Derfor er det viktig at folk merker dyrene sine med chip, sier Distriktsleder i Mattilsynet, Øyvind Gaden.