Bare fire år etter at de sist var i ilden, trådte Lesja og Lesjaskog sangkor igjen til som arrangører av sommerens sangerstevne. Sist helg var 14 kor fra Gudbrandsdalen, samt to gjestekor, samlet på Lesja.

En vakker dag for sang

Da korene stilte opp til offisiell åpning på Lesja Bygdatun lørdag formiddag skinte sola fra skyfri himmel, og det var så godt som vindstille – noe som ikke skjer alt for ofte på Lesja.

- Vi lærer av våre feil, og har sørget for bedre vær denne gangen, sa Anne Karin Riise i sin åpningstale.

Mange av korsangerne var på Lesja for fire år siden, og har noen kraftige vindkast friskt i minne.

Ellers ble sangerstevnet arrangert på tradisjonelt vis, med sangertog, konserter i kirka og i kulturhuset og fest om kvelden.

- En ting vi synes er litt artig er at vi har fått brygget et eget stevneøl; Dølaklang fra Hubertus bryggeri, forteller Anne Karin.

Dølaklang, ølet for god balanse og klang, kommer i begrenset opplag til årets sangerstevne. I følge Anne Karin smaker det fortreffelig til morr og lefse, som er menyen på festen om kvelden, også bidrar det visstnok til at en blir bedre til å danse masurka.

Fremsnakking av bygda

Lesja og Lesjaskog sangkor feiret 70 års jubileum i fjor, og i den anledning fikk de en utstilling i gave fra Lesja kommune. Den er nå på plass i vestibylen på kulturhuset, og rommer en rekke gode minner fra en lang korpshistorie. Bilder, noter, og en kaffekjele.

- Ikke en øving uten kaffe, smiler Anne Karin. Selv om dette var en dag i sangens tegn, fikk også arrangørkoret vist frem litt av det Lesja har å by på. Kjøremgrenda musikkforening og På 2. rad var med som musikalske aktører, ølet var lokalt, menyen likeså. Bygda var på sitt aller vakreste, badet i solskinn, og ordfører Mariann Skotte benyttet anledningen til å fremsnakke Lesja i sin åpningstale.