Forrige uke hadde helse- og sosialsjefen i Lesja, Ludvig Gråtrud, et møte med alle de ansatte på demensavdelingen Nystuggu på Lesja sjukeheim.

- Jeg har ingen kommentar, verken til hvordan situasjonen på Nystuggu er i dag eller hvordan vi ønsker at den vil være, sier Hilde Lislien, styrer ved Lesja sjukeheim.

Utgangspunktet for møtet var et brev som de ansatte på Nystuggu har sendt til helse- og sosialsjefen. Der uttrykker de sin bekymring over dagens situasjon. Det er ingen av beboerne som klarer morgen- eller kveldsstellet selv. De ansatte må også ta seg av mange andre oppgaver, noe som gjør at beboerne blir mye alene i stua.

- Det skaper uro og frustrasjon, og det er ingen der når de trenger å gå på toalettet. Når de ikke finner det selv kan en jo tenke seg hva som skjer, de går rett og slett bort i nærmeste krok. Det synes vi er veldig nedverdigende for dem som bor her, skriver de.

De sier det heller ikke er rom for å kunne gå tur, sette seg ned for å snakke eller andre aktviteter. Derfor ønsker de ansatte å gjenopprette aktivitørstillingen som tidligere var på demensavdelingen.

Les mer i papirutgaven av VIGGA.