Mandag denne uken startet grunnmurarbeidet på tomten på Jora industriområde.

– Da var det gravd ut her, og vi satte vår første spade i jorda. Etter vi skjønte at været kunne bli mildt, var målet i høst å støpe sole og isolere utenpå. Det har vi fått gjort, og vi kan nå jobbe uavhengig av snø og kulde, forklarer Geir Groven i Jora Bygg og Laft fredag morgen.

Jobb i vinter

Nå mangler det kun å støpe en mur til på solen, så er det klart for å starte med reisverket.

– Det er veldig betydningsfullt for sysselsettingen vår i vinter. Hvis det hadde fryst på og kommet snø, hadde vi ikke fått gjort noe før til vårs, og da med alle andre prosjekt vi har på sommeren, sier Groven.

I vinter vil fem-seks mann fra hans firma ha arbeid med brannstasjonen i vinter.

Åpning til høsten

Ferdigstillingen av stasjonen er uviss enda, men brannsjef i Lesja og Dovre, Åge Tøndevoldshagen, har et håp om åpning i brannvernuka neste år. Den er fast hvert år, uke 38 i september.

– Når vi kom så godt i gang som nå, er det et realistisk mål. Det var veldig bra at vi fikk denne ekstra uken med mildvær, da ble vinteren berget. Det er bra for prosjektet og entreprenørene, sier Tøndevoldshagen.

Stasjonen skal huse tre brannbiler, en vaskehall og oppholdsrom og garderober for de 27 personene i brannkorpset. Vaskehallen ønskes benyttet også av ambulansetjenesten.

Trygt nabolag

Tøndevoldshagen er glad for beliggenheten, som ligger kun får meter fra basen til ambulansetjenesten for Lesja og Dovre. Det kan dermed regnes som et av de tryggeste strøkene i kommunene.

– Vi har mål om å få til aktiviteter sammen, og en skal ikke undervurdere den geografiske beliggenheten i en travel hverdag. Hjulambulansen er vår viktigste samarbeidspartner i første innsats, sier Tøndevoldshagen.

Han er glad for å kunne gi brannkorpset sitt nye fasiliteter.

– Det er en fin gjeng, og jeg er glad for å kunne by frem fremtidsretta fasiliteter. Det er ikke noe Rolls Royce, men det har gode rasjonelle løsninger, sier han.

Formann i Jora Bygg og Laft, Geir Groven, er glad for å ha arbeid til sine ansatte gjennom vinteren. Foto: Lokalavisa Vigga