Dombæsingene er gode i all slags idrett de, smiler landslagssjef, Christopher Frankum. Han sier at både Johanne og Martin viste seg frem under fjorårets sesong både i norgescupen og i internasjonale konkurranser. Johanne vant European Open i Sveits og ble nummer to i junior-VM i Italia. – Så hun var klar for landslaget, slik sett. Hun har også fått være med landslaget og trene i sommer, sier Frankum. – Martin deltok i to verdenscupkonkurranser i fjor, men fikk det ikke helt til å klaffe. Men han har et teknisk nivå som er rimelig høyt i forhold til hans unge alder. Han er også god til å spinne begge veier, og har et bredt triksrepertoar, sier sportssjefen.

Glade for uttaket

– Det føles veldig bra å være med på et sånt lag. Jeg gleder meg til å komme i gang. Dette er et stort skritt for meg. Målet mitt er å komme så høyt som mulig, og det vil si å debutere i XGames og OL, sier Martin selv.

– Jeg er også veldig glad for at jeg får denne sjansen. Det er en kjempemulighet for å komme dit vi vil komme. Det er sykt kult at vi alle kjenner hverandre. siden vi alle har gått og  går på NTG. Jeg ser virkelig frem til denne sesongen, og har god tro på dette laget. Mitt første delmål er å få kjøre mange World Cuper denne sesongen, og konkurrere mot de beste i verden. Men hovedmålet mitt er å delta i XGames og OL, sier Johanne.

Leverer igjen

– Dombås leverer igjen. Hverken Johanne eller Martin er de store overraskelsene på uttaket. Om de begge får en god og skadefri sesong i år, er jeg sikker på at de vil kunne være aktuelle for hovedlandslaget neste sesong. Begge to har opparbeidet seg noen FIS poeng fra forrige sesong, så håpet mitt er at landslagsjefen tar dem ut til å kjøre ett eller flere World Cup i år, slik at de virkelig får vist seg frem. Johanne har en særegen stil som er uvanlig blant jentene, noe hun drar stor fordel av. Når hun behersker de store hoppene, kan hun være blant de beste jentene i verden. Martin som roterer nesten like bra begge veier, kan på en god dag hevde seg helt i toppen, også denne sesongen. Jeg krysser fingrene, sier sportssjef ved Norges Toppidrettsgymnas (NTG), Kenneth Nordahl-Pedersen.

  Fortjent

Frankum sier de to unge talentene har gjort seg fortjent til landslagsplassen, og at de er tatt ut gjennom en faglig vurdering, både på teknisk nivå og hvordan de er som personer. Nå skal de to i første omgang på en landslagssamling i slutten av september. Og første konkurranse i den internasjonale verdenscupen går i Copper Mountain i slutten av desember. Men for komme dit, må en først kvalifisere seg. Skiforbundet opplyser om at det i motsetning til fjorårets OL-sesong ikke lanserer noe rekruttlag i år, men at seks juniorkjørere i stedet får landslagsplass. Målet er å styrke rekrutteringen til det ordinære landslaget. De øvrige som er tatt ut til Norges juniorlandslag i freeski er: Vilde Johansen (Hemsedal IL), Jens Aarbakke Johnsen (Lillehammer Skiklub), Eirik Sæterøy (Aron Skiklubb) og Robert Andre Ruud (Ål Skiklubb).