Bottem Faks fortsetter å legge Sverige under seg. Med seier i Arvika siste fredag i juli tok han sin tredje strake seier hos söta bror, og legger dermed litt ekstra press på forventningene foran storfinalen i Gävle den 18. august.

- Bottem Faks var god i fjor også, men han har utviklet seg mye i år, forteller eierne Trond Erik og Olav Utgård.

Flere seiere

Sist fredag travet Erik Engens Rapp Odin inn til seier på Biri. Rapp Odin lå lenge i andre par utvendig, men kom opp gjennom siste sving, tok teten på oppløpet og sikret seieren.

Teigen Vinn, som eies av Lars Engen, travet inn til en tredjeplass under V65 femte løp samme dag.

På Leangen sist mandag startet to dovrehester i løp nummer ti. Lannem Sølvi, som eies av Ola Skrugstad, forsøkte å angripe teten et par ganger gjennom løpet, og endte til slutt på en tredjeplass. Tao Elda, eid av Guri Amundgård, holdt godt følge med feltet gjennom hele løpet og travet til slutt inn til en fjerdeplass.

Til Svenskt Kallblodskriterium

Rappo, som eies av Ola Martin Aasen, gikk mandag kveld kvalifiseringsløp til Svensk Kallblodskriterium i Dannero i Sverige. Rappo, med kusk Tor Wollebæk i sulkyen, travet inn til en andreplass i kvalifiseringsløpet og er med det kvalifisert for storfinalen som går den 19. august. Det venter 600.000 svenske kroner i premie til vinneren av årets Kaldblodskriterium.