Mannen, som er i 50-årene, ble pågrepet av politiet i Oppdal onsdag formiddag.

- Vi fikk melding fra Turistforeningens hyttevakt på Reinheim tidlig i påsken om mannen som hadde oppholdt seg i fjellheimen siden begynnelsen av desember, forteller lensmann i Oppdal, Berit Trønsdal til avisa Opp på Oppdal.

Han ble sett flere ganger på Reinheim på Dovrefjell uten å skrive seg inn og følge vanlige prosedyrer. Mannen har forsynt seg med ved og mat uten å gjøre opp for seg ved flere hytter i oppdalsfjellene. Han har vært på tjuvraid og vandring i seks måneder, og er også mistenkt for å ha stått bak innbrudd på Snøheim og Bjørnhollia.

– Påskeaften fikk vi ny melding fra Dindalshytta, men vi hadde ikke kapasitet til å rykke ut da, forteller Trønsdal.

Onsdag traff scooterpatruljen fra politiet på mannen ved Blokhus. Etter pågripelsen ble han satt i varetekt og avhørt ved lensmannskontoret i Oppdal.

– Vi er i ferd med å avslutte avhøret nå, og deretter vil han bli transportert til arresten i Trondheim, sier Trønsdal. Der kan 50-åringen trolig vente seg både bot og utvisning.

– Det blir opp til juristene å ta avgjørelsen torsdag, sier Trønsdal.

Lensmannen sier at mannen ikke har gitt noen god forklaring på hvorfor han har oppholdt seg i fjellet i mange måneder.

– Han erkjenner forholdet, og at han ikke har gjort opp for seg, men har ikke gitt noen forklaring på hvorfor han har levd slik, sier Trønsdal.

Mannen var så skitten at han måtte spyles før han kunne avhøres.

(Per Roar Bekken / OPP)