I helga konkurrerer norgestoppen av juniorskiskyttere i Os i Østerdalen. Det er nest siste renn i Norgescupen - Statkraft junior cup, før sesongen avgjøres i Mo i Rana om to uker.

Sterk plassering

Flere skiskyttere fra Dombås IL står på startstreken i helga. Kristoffer Sverdrup kan dra hjem med en andreplass på begge individuelle løp.

Lørdag tok han sølv i Norgesmesterskapet i fellestart. Sverdrup gikk inn til mål nesten 7 sekunder bak vinner Mats Øverby.

Fredag var det sprint, der tok Sverdrup en sterk andreplass i sin klasse. Det var kun åtte sekunder mellom Sverdrup og vinner Ørjan Moseng, men det var 33 sekunder mellom Sverdrup og tredjemann Jørgen Solhaug Sæter.

Olav Dalum går i samme klasse, han gikk inn til en 61. plass på sprinten.

NM-bronse

Juni Arnekleiv gikk også inn til pallplass under NM i fellestart lørdag, som nummer tre på målstreken. Arnekleiv gikk inn 25 sekunder bak vinner Guro Seline Herfoss, og Marthe Kråkstad Johansen på andreplass.

Fredag tok Arnekleiv en femteplass på sprinten. Det ble fire bom, men et godt tempo i sporet holdt nesten til topp ti for Arnekleiv.

Fjerdeplass til Jo

Jo Brøste Nørstegård gikk inn til en solid fjerdeplass under sprinten fredag. Med en bom mer på skytinga enn de tre første, ble målgangen 40 sekunder bak førstemann, Lars Hammernes Leopold.

Jørgen Dalum gikk inn til en 57. plass i samme klasse.

Ulekleiv på topp fem

Øystein Ulekleiv gikk inn til en 20. plass under sprinten fredag, men avanserte til en god femteplass under fellestarten lørdag.

Steinar Riksaasen går i samme klasse, og gikk inn til en 42. plass fredag og en 48. plass lørdag.

Mari Sverdrup havnet på topp 20 i sin klasse, og gikk inn til en 16. plass på sprinten.

Henrik Sverdrup gikk inn til en 39. plass på sprinten fredag, og en 30. plass under fellestarten lørdag.

Søndag er det Norgesmesterskap i mix-stafett.

Pallplass på Juni Arnekleiv i helga. Foto: Arkiv