I en trivelig stue  på baksiden mellom Otta og Heidal var det lørdag samlet en glad gjeng  for å planlegge nytt fremstøt innen norddalshumoren. Den populære duoen Jørn Dissen og Rune Solhjem hadde fått med seg bandet Gras, og sammen skal de skrive og sette opp en ny revy med premiere på Otta i månedsskifte november/desember.

Duoen Dissen/Solhjem er kjent for tidligere revyer og bokutgivelser som ”Pysje mæ alt”,  ”Fålkeskikk” og  ”Prate døl”. Sentralt i humoren deres er en selvironisk kjærlighet til folket og kulturen i de nordlige deler av Gudbrandsdalen. - Dette vil nok også prege den neste revyen, men vi ønsker også å favne litt bredere denne gangen, sier Rune Solhjem.

Fra vugge til grav

Dette er et kjent uttrykk, men i denne gjengens verden heter det naturligvis ”Fyrry  ’n ryk”. En arbeidstittel på stykket som er så god at det skal godt gjøres å komme med en bedre tittel på revyen før premieren. Mange tekster er allerede godt som klare og de synes selv de er veldig godt i rute denne gangen. Tekstene vil være om synet på livet i forskjellige faser av livet.  – Vi ønsker denne gangen å ha en litt enklere scene, slik at stykket kan spilles flere steder, sier de.

Gras

Bandet ”Gras” har spilt sammen siden 2007, og er vanskelig å plassere genremessig. – De spiller revymusikk på dialekt, sier Jørn Dissen. Det skal under forestillingen spilles akustisk. Akustisk musikk på dialekt er altså det publikum har i vente. Det er vanskelig å skille spøk og alvor sammen med disse folkene, men etter praten Vigga hadde med dem på første samlingen deres er det sikkert at publikum har noe å glede seg til.

Turne

Spilleplanen er ikke klar enda. – Vi skal ha premiere på Otta i månedsskifte november/desember, så får vi se videre. Vi skal i hvert fall gjeste kommunene i norddalen etter jul, og så gjør vi kanskje et fremstøt mot Trøndelag også. Vi har i år med oss Linda Grindstuen som produsent og slipper derfor unna en del av denne planlegginga, forteller Jørn før vi må forlate dem så de kan fortsette samlingen sin.