Rennet var en kretscup som inngår i Veidekkecup i hopp og kombinert. Det vil bli utropt en sammenlagtvinner til slutt 18. mars når siste hopprenn skal være. Are Sumstad (15) fra Otta, som hopper for Sør-Fron IL hopp og Erlend Flotten (15) fra Otta som hopper for Tormod skilag var begge i ilden denne helgen. Disse to skal fra høsten av gå på NTG på Lillehammer og da er det hopping som gjelder hele tiden.

- Jeg har hoppet i tre år nå og dette er en skikkelig tøff sport. Jeg får adrenalinkick av dette som bare gjør at jeg vil hoppe mer, sier Are.

- Helt klart enig der. Jeg har hoppet i fire år og jeg skulle ønske mange flere ville begynne å hoppe, for dette er veldig artig, legger Erlend til.

Disse guttene forteller at de til slutt skal bli best, selv om de er sånn midt på treet akkurat nå.

- Vi hopper så ofte vi kan, og det er hopprenn cirka annenhver uke, og da har vi det gøy, forteller disse to som håper å nå langt innen hoppsporten en dag.

I Klokkarhaugbakken hoppet Håvard K. Rønningen fra Lesja i klassen G10 og yngre. Han hopper for Tormod skilag. Etter hoppingen gikk han 500 meter langrenn. Dette kombinertløpet inngikk også i Veidekkecup.

Knut Sørlien er fantastisk

Guttene spør om de kan få sende en hilsen innen hoppsporten.

- Vi vil hilse til Knut Sørlien fra Dombås. Han står på for oss hoppere hele tiden, og uten han hadde ikke Jøndalsbakken vært så bra. Han er bare fantastisk, og han fortjener en stor takk og heder og ære, sier Are og Erlend.

Som en liten familie

Det er leder i Sør-Fron IL hopp og leder i Oppland skikrets hopp, Håkon Harviken som er med på å arrangere hopprenn på Dovre, sammen med Knut Sørlien.

- Knut er liksom vår primus motor han, og gjør mye for hoppsporten i hele Gudbrandsdalen. Vi innen hopp i dalen er som en liten familie som tar vare på og hjelper hverandre. Vi er såpass få, at det er viktig at alle bidrar litt, sier Harviken.

Resultater i G16

Are Sumstad hoppet 61 og 63 meter, og kom på en 2.plass, med 206,1 poeng.

Erlend Flotten hoppet 61 og 64 meter og kom på en 3.plass, med 201,0 poeng.

Veteran

Knut Sørlien hoppet 58 og 60 meter i veteranklassen og fikk totalt 189,7 poeng. Han hopper for Dombås IL.