Fredag jobber overmøntør John Myrum og hans kollega Aleksander Aurmo i Eidefoss på spreng med å fjerne snø som har samlet seg på kraftlinjen. På bakken holder de ei lang teleskopstang og rydder bort snø fra kraftlinjen. Fremste del av den tåler hele 72 000 volt.

– Vi rykker ut når det er strømbrudd, og da fjerner vi snø som ligger på linjen og noen ganger fjerner vi trær som er tett inntil linjen, sier Myrum.

Han og Aurmo er ett av tre lag som gjør denne type jobb på Dovre og Lesja. Fredag hadde Myrum og kollegaen Dovre kommune som nedslagsfelt, da fra Brennhaugen og til Dombås. Myrum understreker at dette ikke er en jobb som skjer hver dag.

– Det er ekstremværet som gjør at vi må ut slik. Det kan kanskje være vanlig på Bjorli, men ellers er det sjeldent at vi rydder vekk snø fra kraftlinjen. Vi vet enda ikke når vi tar kvelden, forteller Myrum.

Myrums motto er at de jobber til strømmen er tilbake.

– Det har gått i ett i fra i dag tidlig, men nå er det i hvert fall ikke noen som er strømløse på Dovre og Lesja. Vi får gode tilbakemeldinger fra folk når vi er raskt ute etter strømbrudd, forklarer han.