Det er ikke hver morgen som begynner med en så stor overraskelse som dette.

Fredag morgen i forrige uke var Heidi Pram og Ingrid Jordhøy Myren ute i båt på Lesjaskogsvatnet. Damene skulle trekke et garn de hadde satt på Bjølåsbotn, og Ingrid rodde mens Heidi tok inn garn. Et garn var veldig tungt, og Heidi trodde det satt fast i en trerot. Det var helt til hun så nerkjeften på en stor aure som kom opp av vannet.

- Å herregud, her er det noe stort, sa Heidi til Ingrid.

Og da fisken var kommet opp i båten ble de sittende å måpe og le om hverdandre, over den store auren på 75 centimeter og 5,3 kilo.

- I begynnelsen var det nesten så vi trodde at noen hadde lurt oss, sier de med øynene godt plantet på dagens fangst som tar opp store deler av kjøkkenbordet.

- Nei, har aldri sett så stor fisk på Lesjaskogsvatnet før.

Fin fisk i år

Ingrid har vært en ivrig garnfisker siden slutten av 70-tallet, og det største hun har fått i garnet før er en aure på 2,7 kilo. Og de har begge hørt om store fisker på over 6,1 kilo som har gått i garnet i Lesjaskogsvatnet. De sier at det har vært mye fin fisk i år, fra 250 gram og opp til halvkiloen.

- Da vi fiska i forrige uke var snittvekta på 160 gram, forteller Heidi.

Det er mellom fire og seks tonn fisk som hvert år blir fisket opp av Lesjaskogsvatnet.

Og fisken ble puttet i fryseren etter Viggas besøk, der den skal ligge til den skal gjøre bruk for seg som middag andre juledag.

Foto: Lokalavisa Vigga
Foto: Lokalavisa Vigga
Foto: Lokalavisa Vigga