Norge stilte med åtte utøvere, deriblant 15 år gamle Marcus Kleveland og klubbkamerat Emil Andre Ulsletten (21) fra Dombås.

De tre siste årene har konkurransen hatt norsk vinner. Ståle Sandbech fortsatte tradisjonen lørdag med nok en norsk seier. Mark McMorris tok andreplassen foran enda en nordmann, Torstein Horgmo.

Kleveland lå nesten helt sist på resultatlista etter et mislykket førsterun, men i finalerunnet satte han blant annet en 1440 (fire rotasjoner rundt sin egen akse) som den første i konkurransen, og gjorde et kraftig hopp opp på listen.

– Han gjør de samme triksene som de store gutta gjør. Det han som 15-åring gjør på snowboard er ganske unikt sammenlignet med konkurrentene, sa landslagstrener Per Iver Grimsrud til Nrk.

Unggutten er lett i kroppen enda, og det gjør at han ikke får så stor fart som de tyngre utøverne. Noe som krever mer av kjøringen hans.

Kleveland endte på en tiendeplass, og la 21 snowboardkjørere i verdenstoppen bak seg, deriblant Ulsletten.

- Jeg er egentlig kjempefornøyd, for alle de beste var der, så da teller det litt, sier Kleveland, som forteller at Seb Toots også var til stede.

Dombåsgutten kom på åttendeplass i samme konkurranse i fjor, da var han bare 14 år.