Kompis lever nå glade dager med matmor Randi Paalsrud på Dombås.

Mange interesserte

Kompis fikk leve, og etter karanteneopphold har han blitt omplassert hos Randi.

- Dombås Hundesenter tok kontakt og lurte på om jeg var interessert i Kompis. Jeg har vært interessert i ny hund lenge, og likte godt Kompis, forteller Randi.

Hun har hatt hund før, og det er første pekingneseren hennes. Etter noe usikkerhet rundt avgjørelsen om omplassering, fikk hun ham etter karantenen. Kompis ble hentet av Randis datter, og han var hos henne en ukes tid i Oslo før han ble levert til Randi.

- Det var flere som hadde sett saken på nettet og som henvendte seg til meg og lurte på om jeg skulle ha den. Mange var interessert i ham, forteller Randi.

Det ble også satt igang kronerulling for å dekke karantenen til Kompis, men Randi dekte denne selv.

-Tillitsfull

Kompis har tydelig funnet seg godt til rette hos Randi og virker glad og fornøyd.

- Han er veldig rolig og har ikke store krav. Når jeg tar på meg yttertøy, blir han gira. Han liker å gå tur, han er glad i folk, og han er veldig kosete, sier Randi, mens Kompis søker etter klapp fra matmor.

Kompis var i dårlig forfatning da han ble funnet på Dovre. Han ble klippet ned på kennelen, og nå begynner pelsen å vokse ut igjen.

- Hvis han har hatt det vondt, bærer han ikke noe særlig preg av det. Han er tillitsfull, forteller Randi.

En veterinær har anslått alderen til Kompis til å være rundt to år.

- Jeg kan ikke forstå at noen har satt ham igjen med vilje, men jeg kan forstå hvis han har rømt. Han er snar til å stikke av, ler Randi.

Pekingneseren Kompis bor nå hos Randi Paalsrud på Dombås. Foto: Lokalavisa Vigga