I helga trosset hun flyskrekken og reiste utenlands alene for første gang for å dra på filmfestival.

– Og jeg kan ikke si noe annet enn at det var verdt det. Det var en fantastisk helg med mange, gode mennesker fra hele verden. Og enda bedre ble det da jeg fikk med meg en pris hjem igjen, sier hun på sin Facebookside.

På den store dokumentar- og animasjonsfilmfestivalen i Leipzig ble Majas film "Mammas hår" vist i konkurranse. Hun var en av fem som konkurrerte i kategorien Animert dokumentar. Navnet på festivalen er International Leipzig Festival for Documentary and Animated film, og Golden Dove er navnet på prisene.

Stolt og glad mamma

Moren, Anita Killi, som selv er en kjent animatør, er glad over datterens og filmens suksess. Hun retter en spesiell takk til Jan Otto Ertesvåg for klipp og etterarbeid, Mattis Sørum fra Dombås som har vært komponist og musiker, Arna og Toril i NFI som sender filmen på festivaler, og ikke minst Kjetil Karlsen, som hadde så tro på prosjektet at han involverte brystkreftforeningen og ExtraStiftelsen.

– Det å sette sammen 2-3000 bilder er ikke lett. Så Maja fikk profesjonell hjelp av Jan Otto, noe som hevet standarden, forteller moren.

Filmfestivalen Golden Dove er en kjent festival, og å vinne der er stort.

– Det er jo ingen ungdomsfestival heller, så det er jo fantastisk at hun vant, sier Killi.

Til helga reiser mor og datter til filmfestivalen i Fredrikstad, som er norges største festival. Der er også Majas film nominert.