Fredag kveld var det mellom åtte og ti biler som lekte seg i snøen på Bjorli.

- Bjorli er ingen lekeplass, sier Aslak Enstad.

Han og kona Lill Stella Høslom var i kontakt med bilførerne fredag kveld. Høslom observerte sladding på parkeringsplassen utenfor Bunnpris mens butikken fortsatt var åpen. En av bilene hadde kjørt av utenfor den gamle ridehallen. Høslom tok kontakt med dem, men de stilte seg uforstående til beskyldningene om stygg bilkjøring.

- De ble etter hvert utrivelige, så hun ba meg om å komme, forteller Enstad.

Skulle filme

Han hadde da vært i kontakt med politiet. De ba Enstad om å ta bilder og filme, for å sikre bilnummer.

- Da ble det ordentlig ubehagelig. De sa de skulle knuse telefonen og knuse oss. Vi fikk beskjed om at dette hadde vi ikke lov til. Det ble utrivelig stemning, sier Enstad.

Vigga har sett en av videoene fra fredag kveld. Her ligger en bil på sida i grøfta ved hestesenteret. I rerning Bjorliheimen står det minst seks biler. På vegen er det tydelige spor etter griskjøringen som har foregått. Biler kjører svært tett innpå personen som filmer, og de som blir filmet er tydelig misfornøyde med dette. Det er tydelig amper stemning mellom de lokale og dem som har kommet til Bjorli for å leke seg. Flere av bilførerne er hjemmehørende i Rauma.

- Full kontroll

Han fulgte etter bilene i traktor for å dokumentere og hindre mer farlig kjøring. Etter en halvtimes tid forlot bilene Bjorli. Enstad forteller at han så go-pro kamera montert på bilene.

- De skjønner ikke problemet, og sier de har full kontroll. Jeg snakket med en som sladda rett utenfor inngangen på Bunnpris. Han sa at det hadde han ikke gjort. Han hadde bare dårlige dekk, sier Enstad.

Da var butikken fortsatt åpen. I etterkant har bilførerne forhørt seg rundt for å få vite hvem det var som stoppet dem, men verken Enstad eller kona har hørt noe mer fra dem. Enstad sier at sladding med bil nok er noe alle har gjort en gang, men mener kjøringen har han sett de siste helgene har vært svært uforsvarlig.

- De har sladdet mellom pumpene på bensinstasjonen, kjørt over trafikkøyer og kjørt slalåm mellom lyktestolpene fra Bjorliheimen og mot sentrum. Det kjøres i hyttefeltene, boligfeltet og på gangvegene. Det er ikke trivelig å sende av gårde unger langs gangvegen, sier han.

Fredag var det blant annet stygg kjøring i Haugafeltet.

Rauma følger opp

En patrulje fra Lesja og Dovre lensmannskontor kom til stedet etter at bilene hadde forsvunnet. De har fått registreringsnummeret på bilene og film av kjøringen, og vet hvor de hører hjemme. Det er nå opp til Rauma lensmannskontor å ta saken videre, og det er opp til dem hvilke følger saken får. Enstad har ikke anmeldt saken, men anmodet politiet om å ta en prat med dem. Bilkjøringen har i etterkant skapt debatt på Facebook-siden Bjorli info, der flere hytteeiere reagerer på bilkjøringen som har foregått flere helger på rad.