– Under uværet følte jeg meg veldig levende. Det er artig å ta opp slike ting. Og blir filmen finansiert ser jeg frem til flere slike opplevelser, smiler han.

Autentisk

Animatør Anita Killi liker å bruke det lokale både i handlingen, det visuelle og i musikken.

– Anita er opptatt av det autentiske. For henne er det viktig å få brukt mest mulig lyder fra nærområdet. Så vi har brukt stormvind tatt opp ved Fokstugu, og klokkelyd fra tårnet der, som også er med i filmen, sier Sørum.

De begynte samarbeidet i sommer, etter at Sørum tok kontakt for å høre om hun ville ha et musikkforslag til pilotfilmen. Den eneste direksjonen han fikk av animatøren var at hun ville ha en melankolsk stemning, og at hun ville ha en damestemme som sang. Og det fikk hun.

– I en av de fem scenene i pilotfilmen, tatt opp på Fokstugu, har jeg prøvd å lage fjellassosiasjoner. En type musikk som underbygger stormen og stemningen i filmen, sier han.

– Jeg er så fornøyd med å ha landa på Mattis, både fordi han er lokal og lett tilgjengelig, men også fordi han er lett å samarbeide med. Men først og fremst fordi at han lagde den musikken som rørte meg mest, sier Killi.

Hun plukket ut Sørum som konkurrerte med andre etablerte musikere.

Lokale sangfugler

De har fått med seg Jenny Therese Imenes-Nyløkken fra Lora til å synge. Men også Killis datter Runi og datteren til Sørum, Katla, har gitt lyd til filmen.

– Det er artig, og jeg har virkelig fått sansen for musikk til film. Jeg har også begynt på et årsstudie i orkestrering og musikk til film og spill, sier han.

Tidligere har Sørum gitt ut to cd´er i sjangeren progrock, og han har planene klare for tre oppfølgere. Men for tiden har han mer enn nok å gjøre, så de planene er lagt på is. Det er første gang Sørum prøver seg i en profesjonell filmproduksjon, tidligere har han laget musikk til amatørfilmer, men også til Brimikjøken og Børgefjell nasjonalpark som hadde jubileum i fjor. Senere i år starter arbeider i forhold til Landsskytterstevnet 2015. Han har full stilling i kulturskolen, og har travle dager fremover. Pilotfilmen skal sendes til Lyon i Frankrike i begynnelsen av februar.

– Det er veldig intenst nå. I tillegg til filmen og studiene er jeg på revyøvelser hver kveld på Lesja, sier han.

Han føler seg utrolig heldig som kan jobbe med det han liker aller best.

Les mer i ukens Vigga.