I helgen ble Anne Marthe Ølstad tildelt Lesja kommunes kulturpris for 2010. En vel fortjent pris etter årelang innsats for både to- og firbeinte. I 20 år har Anne Marthe, gjennom foretaket Ølstad Hest, åpnet gården sin for barn, unge og voksne, funksjonshemmede og funksjonsfriske, for å gi dem muligheten til å bli glade i hester, få utvikle og dyrke interessen for de firbeinte og for å gi dem helt nye naturopplevelser.

Livsløpsstyret i Lesja gjør også en god jobb med å tenke vidt når de skal finne kandidater til kulturprisen. Kultur er ikke bare fotball, sang og musikk, og det er viktig at også de som ikke driver innen disse områdene blir satt fokus på. Stallen på Ølstad har vært samlingssted for mange hesteinteresserte lesjinger i mange år, og vil forhåpentligvis være det i mange år til.

Prisvinneren viser også at man kan få til noe viktig for mange uten mye penger. Ølstad Hest har aldri vært et voldsomt pengeinnbringende foretak, så suksessen er tuftet på at de har alet opp hestene selv. Anne Marthe har i alle år brent sterkt for det hun driver med, og har vist at man kommer langt med engasjement og viljen til å skape noe for andre. Selv trekker hun fram mestringsfølelse som det mest positive ved den samhandlingen som i 20 år har blitt skapt mellom mennesker og hester, og den mestringsfølelsen er det mange som har fått føle på i og rundt stallen på Ølstad gård.

Det har blitt mange premier til hestene på Ølstad opp gjennom årene, og nå kan kulturprisen stå som et symbol på at Anne Marthes innsats blir satt stor pris på også utenfor Ølstadstallen.