- Dette var veldig overraskende for meg, for dette hadde jeg ikke ventet. Jeg ble helt målløs og rørt da jeg fikk beskjeden om at jeg skulle få denne prisen, som jeg faktisk aldri har hørt om før heller. Men artig var det i hvertfall. Jeg er heldig som har de samme interessene som min samboer Aaslaug har, for jeg blir jo en del borte fra hjemme til tider, når det er noe jeg brenner for som skjer, sier Johannes glad.

- Hva skal du bruke penge du fikk til da? Spør journalisten. Jeg skal nå i allefall ikke bruke dem på meg selv personlig. Jeg ønsker å bruke dem på et formål som kan komme andre til gode, og da gleder jeg jo både meg selv og andre, sier Johannes og smiler.

- Han er en skikkelig pådriver

I begrunnelsene til kandidatforslagene som kom inn på Johannes T. Brualøkken, stod det følgende: Han har vært, og er en pådriver og han har lagt ned mye tid innen lag og foreninger. Han har blant annet vært med i Dovre-vel, Hjerleids venner, besøksvenn på Fredheim, Dovre spellmannslag og i styret i Dovre samfunnshus. Han jobber for bygdas beste, og særlig Dovre som tettsted.

- Dette var virkelig fortjent, for han er en skikkelig pådriver, selv om han ikke tjener en krone på det. Han er en mann litt utenom det vanlige, Johannes, og at han er en mann på 80 år, som fortsatt er like engasjert, er virkelig imponerende, sier leder i arbeidsutvalget for region Gudbrandsdalen i Coop innlandet, Hans Rudiløkken.

Prisen ble lansert i august

Coop Innlandet lanserte i august en regional omtankepris. Omtankeprisen er på 10.000 kroner og deles ut i Gudbrandsdalen, Hedmark og Vest Oppland. Denne prisen kan gis til personer, lag, foreninger eller skoler og skoleklasser som har gjort noe spesielt for å utvikle eller bevare nærmiljøet, vært pådriver i å integrere mennesker fra andre kulturer eller på en særskilt måte vist omtanke for andre mennesker. Det er kundene som skal foreslå kandidater til denne prisen. Regionerådene, som er et valgt organ fra Coop medlemmer, plukker ut vinnerne. Prisen deles ut i den Coop butikken som er nærmest der hvor vinneren bor. Bjørg Lekve, sitter i styret i Coop innland, og hun kom denne dagen til Coop Dovre, for å overlevere prisen til Johannes. Hans Rudiløkken overleverte diplom og blomster til den glade prisvinneren. Så denne onsdagen ble litt utenom det vanlige på nærbutikken på Dovre, med kaffe og kakekos og stor feiring.