- Den ble funnet løs på Dovre, og ingen har så langt meldt den savnet. De som vet noe om eieren, bes kontakte oss, sa lensmann i Lesja og Dovre, Anders Torvik, til Vigga før helgen.

Følger regelverk

Hunden er av typen pekingeser. Pelsen til hunden var i dårlig forfatning, og hunden ble nedklipt. Den er ikke chipmerket, og politiet vet ikke opphavet til hunden.

- Vi har lagt ut etterlysning på sosiale medier, og i media. Ingen eier har meldt seg, og vi følger regelverk og råd fra Mattilsynet når vi avgjør hva som skal skje med hunden, sier politibetjent i Lesja og Dovre, Jørn Morten Sletta.

Avgjørelse neste uke

Politiet har fått flere henvendelser om personer som ønsker å ta seg av hunden. De kan ikke uten videre omplassere hunden, men tar avgjørelse sammen med Mattilsynet neste uke.

- Det er mange som vil ha hunden, men også mange som trekker seg når de hører hvilke kostnader det innebærer med karantene. Vi har ikke budsjett til å ha hunden på kennel lengre, og tar en avgjørelse om omplassering eller avlivning neste uke, sier Sletta.

Føre var

Det er strenge regler for import av kjæledyr, blant annet for å sikre mot smitte av sykdom.

- Jeg kjenner ikke denne saken. På generelt grunnlag kan jeg si at vi heller er føre var når det gjelder avlivning av hunder kontra karantene, spesielt hvis vi er usikker på om den kommer fra et annet land. Da velger vi heller å avlive dyret, forteller Hege Vaagaasar i Mattilsynet.