Ni av totalt 21 personer personer ble skadet i velten, og én av dem ble fraktet med luftambulanse til Lillehammer sykehus. Den passasjeren som ble reddet ut, lå fastklemt i bussen, forteller et øyenvitne.

- Det stemmer, vi måtte løfte bussen for å få en fastklemt passasjer ut, sier Geir Solberg ved politiets operajonssentral.

Skal ikke ha vært glatt

Fire personer totalt er fraktet til Lillehammer sykehus, og fem er på behandling hos Dovre Legesenter.

- Det er vanskelig å si skadeomfanget, men så vidt jeg vet er det ingen som er hardt skadd, forteller Solberg.

Det skal ikke være spesielt glatt i området velten skjedde.

- Vi har ingen opplysninger om at det skal være glatt der, forteller Solberg.

Ulykken skjedde klokken 4.10 i dag tidlig, og den siste passasjeren var hentet ut av bussen rundt klokken 6.00. Lavprisekspressen jobber på spreng for å finne alternativ transport til de resterende involverte, som holder til på legesenteret og på Dombås Hotell.

Veien stengt

E6 er stengt ved ulykkesstedet. Mindre kjøretøy har omkjøringsmulighet på fylkesvei 497 på vestsiden av Lågen, mens det ikke er omkjøringsmuligheter for tungtransport. Det var ikke andre kjøretøy involverte i ulykken.

Kriseteamet på plass

Ordfører i Dovre kommune, Bengt Fasteraune har fungert som en del av kriseteamet til kommunen i dag tidlig. Klokken 7 forteller han at de som er på Dombås Hotell, har det etter forholdene bra.

- Vi setter staben til disposisjon når slike ting skjer, vi vet jo aldri omfanget av slike ulykker. Først oppretter vi et skadestedsmottak, som da er Dovre legesenter nå, så må vi ha et sted å sende dem videre til, som nå ble Dombåstun på Dombås Hotell, forteller Fasteraune.

De involverte har fått servert frokost, og det jobbes med å finne alternativ transport.

- Vi jobber nå med det praktiske, å få bagasjen ut av bussen, og transport videre. Transporten er det mest trolig Lesja Bilruter som stiller med, forteller Fasteraune.

Kriseteamet har også en person tilgjengelig ved skadestedet, og en mediekontakt som sitter på Båsto.