Dette skyldes den ekstreme varmen og mangel på nedbør, som har ført til stor skogbrannfare.

- Flere steder er det nå totalforbud mot bruk av engangsgriller, og slik situasjonen er nå velger vi å fjerne engangsgrillene fra alle butikkene våre, sier Olav Rønningen, administrerende direktør i Coop Innlandet.

Coop Innlandet omfatter blant annet Hedmark og Oppland, som er blant fylkene som er hardest rammet av skogbrannfaren.

- Værvarselet viser ingen tegn til regn i nær framtid, og det er knusktørt ute. Både det lokale brannvesenet og butikkene har informer godt om totalforbudet mot bruk av engangsgriller, og jeg tror kundene våre har forståelse for at vi velger å ikke selge engangsgriller før det kommer nedbør av betydning, sier Rønningen.

Lavere temperaturDenne uka har temperaturen blitt betydelig lavere i Lesja og Dovre i forhold til forrige uke, men brannsjef Åge Tøndevoldshagen nevner at dette er ubetydelig i henhold til faren for skogbrann.

- Det er uendret. Det er fortsatt forbud mot å gjøre opp ild eller foreta åpen brenning i skog og utmark, kan Tøndevoldshagen bekrefte.

Folk i Lesja og Dovre har vært flinke til å ta hensyn til forbudet, og brannsjefen har ikke opplevd noen tilfeller av brudd etter det ble innført.

- Folk ringer og spør for å bli informert. Det er kjempeflott, forteller han.

Fjernes flere stederJoker, Spar og Nærbutikken har også fjernet engangsgrillene fra sine butikker, mens Kiwi, Rema 1000 og Meny har latt de stå, melder NTB.