For litt under en uke siden snakket Vigga med Bjorli skisenter. Da var det uvisst når skibakken skulle åpne. I det siste har det snødd store mengder på Bjorli, noe de er veldig glad for.

– Nå vet vi åpningsdatoen. Den blir på lørdag, sier billettansvarlig Pernille Melbye.

Det har snødd så mye på Bjorli skisenter at de har tatt en pause snøproduksjonen. Dette gjør de fordi de ønsker best mulig løyper på anlegget. Snøproduksjonen starter neste uke.

– Det siste døgnet har det kommet 30 centimeter snø og i helgen kom det også mye. Vi har opprinnelig elleve løyper, men vi kan åpne ni. Det blir en flott sesong, forteller hun.

Mange ringer

Hun forteller at mange ringer til Bjorli skisenter og spør om når bakken åpner. Dermed har hun en gladmelding til folket:

– Bjorli er kjent for å ha en lang sesong, og hver eneste dag blir vi å ha åpent. Siste helga i april bruker vi slutte sesongen, svarer hun.

Vanligvis bruker skisenteret å ha ti hopp i bakken, men prepareringen av løypene prioriteres først. Derfor er ingen hopp klar for øyeblikket. På Facebook-siden til Bjorli skisenter meldes det at på fredag er billettluken åpen.