I vakre omgivelser trollbant Per Sæmund Bjørkum ogJon Faukstad publikum i en nær og intim konsert på Lesjaverk Gard søndag.

De to musikerne er kjent langt utover landets grenser for glimrende samspill og teknikk. Dette er to musikere i toppklasse for sine instrument, og selv et uøvd øre kunne høre at disse karene kunne sine ting.

Proffe

Bjørkum er til daglig 1. fiolinist i Oslofilharmonien og 1. amanuensis ved Norges Musikkhøyskole, mens Faukstad er professor i trekkspill ved Norges Musikkhøyskole. Begge har røttene sine i Gudbrandsdalen og bygger først og fremst folkemusikkrepertoaret sitt på tradisjonene fra her.

Og publikum lyttet henført til blant annet brudevals av Magne Bøe og en vals skrevet spesielt til Johannes Øverli fra Lesjaverk. Lyden var på et behagelig nivå, selv inne i et så lite konsertlokal som storstua på Lesjaverk Gard. Mest imponert ble nok tilhørerene av en Gallopp kalt Brilliante. Den er krevende å spille og fingrene løp over fiolinstrenger og trekkspillknapper en en forrykede fart. Spillemennene hadde nær kontakt med publikum og fortalte historier om komponistene på en lun og humoristisk måte.