Dansegruppa, bestående av Eivor Rusten Bergdomås, Kaja Dalum Bakkhaug, Kristine Tøndel Rundtom, Solveig Svensli og Inga Selsjord kom videre til fylkesfinalen i UKM, og ble dermed automatisk nominert til årets stipend.

FornøydeJentene i dansegruppa er uten tvil glade for å bli kåret til vinnere av årets talentstipend.

- Det er utrolig gøy å bli satt pris på, forteller Bakkhaug på vegne av gruppa.

Danserne har vært med i fylesfinalen i UKM, og når går turen videre til landsfinalen i Trondheim, hvor gruppa vil delta som det eneste dansebidraget fra Oppland. Deretter tenker de å ta det med ro.

- Det blir vel litt sommerferie. Det har gått i ett for oss når det kommer til dansing, så vi trenger nok en pause, før vi er klare for ny sesong og nye danseoppdrag, forteller Bakkhaug.

Bakkhaug ble forrige uke også tildelt årets Drømmestipend i forbindelse med dansingen, og har dermed på kort tid tjent inn en god sum med penger takket være sitt talent.

- Det er merkelig! Det er nok ikke alle som får to stipend på to uker, ler hun.

Jentene representerer Lesja Dovre Danseteam, som til sammen består av omtrent 90 engasjerte dansere. De har deltatt på NM i 2016 og 2017 hvor de kom hjem med 1. og 2. plasser innen gruppe-, duo-, og solodans.

TalenstipendStipendet deles ut på vegne av GD, Sparebank 1 Gudbrandsdalen og Peer Gynt AS, og gis til talentfulle kunstnere mellom 13 og 25 år fra Gudbrandsdalen, Nordre Ringsaker og Biri. Kunstnere innen arkitektur, billedkunst, film, litteratur, musikk og scenekunst fikk muligheten til å bli nominerte.

Årets jury bestod av fylkeskultursjef Kyrre Dahl, kulturskolerektor Lesja og Dovre kulturskole Anethe Kleven, journalist i GD Per Ivar Henriksbø og kunsterisk leder i Peer Gynt Iren Reppen. Juryen peker på den store bredda i søkere, og at det alltid er vanskelig å velge mellom gode kandidater.

- Stipendet går til en utøver som har høy kvalitet på sin fremføring, har gode holdninger og er en god ambassadør for sin kunstform, sies det i konkurransebeskrivelsen.

- Lesja Dovre danseteam ble valgt fordi de i kombinasjonen danseglede og målrettet jobbing, viser verdien av kultur i et samfunn. Unge, ambisiøse og gode rollemodeller for andre i distriktet, sier juryen i en pressemelding.

Ambisiøse vinnerePengene vil fordeles likt på de fem jentene, som har like planer for hva de skal bruke det på. Svensli og Selsjord sier de ikke vet ennå, men de tre andre jentene hevder at pengene skal rett inn på sparekonto, mens noe går til danseklær.

Lesja Dovre Danseteam går også snart gjennom et generasjonsskifte, da Marie Olsen Bye trapper ned som instruktør. Det blir dermed behov for at unge talenter stiller opp, og de fem jentene er alle positive til å overta rollen, men sier det er store sko å fylle.

Stipendet vil dermed brukes på å utvikle seg videre, og jentene ønsker å bidra til å opprettholdet tilbudet de har fått for kommende generasjoner.

Stipendet skal deles ut på Gålå under åpningen av Peer Gynt-stemnet den 3. august.