Kjell Evensen kom først til Lesjaskog i 1974 etter et tips fra en kamerat som var enda mer glad i å fiske enn ham selv. Siden den gang, i over førti år, har han kommet tilbake årlig. Etterhvert med kone, barn og barnebarn. Nå har han skrevet bok om sine opplevelser ved Lesjaskogsvatnet med tilhørende sideelver. "Elvelangs. Ørretfiske på Lesja og Dovrefjell." En bok forfatteren selv beskriver som subjektiv, men likevel lokalhistorisk korrekt.

Fikk idèen av Vigga

I fjor sommer ble Kjell portrettert av Vigga. Journalist Astrid Kvam Helset besøkte ham "hjemme" på Lesjaskog, og skrev en reportasje Kjell ikke kan få fullrost nok. - Den ga meg idèen til boka "Elvelangs", som nå kommer ut. Da jeg leste saken i Vigga skjønte jeg at dette faktisk er noe jeg kan noe om, og som det kan være interessant å dele med folk. Også tok jo Astrid så nydelige bilder, blant annet det jeg har brukt på framsida av boka mi, smiler Evensen. Og dermed ble andre prosjekter lagt på is, og boka "Elvelangs. Ørretfiske på Lesja og Dovrefjell." vokste frem.

Positiv respons

For et par uker siden ble den levert fra Snøhetta forlag, og nå er den i salg i butikker og kiosker i området her. Forfatteren er overveldet over den positive responsen han har fått. - Mange kan kjenne igjen seg selv, hjemstedet sitt eller plasser de pleier å fiske eller gå tur, og de synes jo stort sett det er moro å lese om det i en bok. Men også helt utenforstående har kommet med positive tilbakemeldinger, og det er jo nesten enda bedre, sier Kjell.