Sletten har vært arrangør av Hjerkinndammen iskjøring, et arrangement som bestod av preparerte løyper på Hjerkinndammen beregnet for sladding med biler. Sletten har gitt seg som arrangør, da det ble for mye utfordringer.

– Jeg har rett og slett ikke tid og mulighet, og jeg håper at noen tar over stafettpinnen, sier Robert Sletten til Vigga.

Vigga har fått opplysninger om at ingen har søkt om isbanekjøring på Hjerkinndammen i år.

– Det løpet er gått i år da det tar mange måneder for å få godkjenning, sier han.

Interessert

En som er veldig interessert med å starte isbanekjøring til neste år er Martin Hjerkind.

– I fremtiden kommer jeg til å søke til at lokale får kjøre og litt fabrikktesting av produkter.

– i fjor brøytet jeg og det var ikke mange som kjørte. Det er ikke morsomt å brøyte når ingen bruker den, sier han.

Han forteller at de første rundene på banen var ganske ubehagelig, da det var flere hull i isen. Da fant han ut han skulle registrere alle hullene på gps.

– Der er omtrent 40 hull, og en tynn ishinne legger seg oppå, så man må ha litt lokalkunnskap når man brøyter, sier han.

Nå håper han at han får hjelp fra lokale med å drive organiseringen av isbanekjøring til neste år.

– Jeg kan jo ikke gjøre alt selv, forteller Hjerkind

Utfordringer å drive isbanekjøring

Sletten forteller at det var store restriksjoner da han drev arrangementet for to til tre år tilbake.

– Det var mye sånn at jeg kan drive da, men ikke da og så videre. Når man driver på med isbanekjøring funker det ikke slik. Det blir for vanskelig å drive. Man trenger svingsninsmoment, litt mer å flyte på, forklarer han.

I 2016 gikk forslaget gjennom Dovre kommune, det det ble søkt om permament isbanekjøring det året, da under forutsatt gitte sikkerhetstiltak.

Den gangen forklarte Robert at han er veldig glad for å ha fått klarsignal. - Jeg er veldig takknemlig for å få muligheten, og gleder meg til å komme igang. Til helga blir det opp å ta isprøver og begynne å frese opp bane, sa Robert til Vigga.